kelab yang pernah disertai oleh seluruh manusia suatu ketika dahulu - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, May 12, 2012

kelab yang pernah disertai oleh seluruh manusia suatu ketika dahulu

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

aku jumpa blog yang aku copy benda ni kat bawah ni dari blogger yang sorry aku terpangkah dah tab,, takleh nak backlink,, seriously tak sengaja,, enjoy and telan benda yang korang akan baca ni dalam-dalam inside your heart k :D

kalau sayangkan ibu-ibu di dunia ini :D

Assalamualaikum. Actually entry ni kopi pasta daripada Fesbuk saya je :)


_________________________________


[Maaf atas ketergendalaan lukisan yang comot ini hewhewhew]



----
A: Tahniah! Anda telah terpilih untuk menyertai kelab yang maha dahsyat hebatnya di seluruh galaksi bimasakti secara otomatik! [sila baca dgn nada penuh riang teruja]


B: Tunggu sat tunggu sat. Bila masa saya register keahlian. Tak ingat pun? [sila pamerkan riak hairan]

A: Cuba ingat betui-betui. Tarik nafas. Hembuih. Recall balik. 

B: Eh sumpah ai takde join kelab mana-mana yuu!

A: *Geleng kepala* “Alastu birabbikum? Qalu bala syahidna”“Bukankah Aku ini Tuhanmu?” Mereka menjawab: “Betul (Engkau Tuhan kami), kami menjadi saksi.” (Kami lakukan yang demikian itu) agar di hari kiamat kamu tidak mengatakan: “Sesungguhnya kami (bani Adam) adalah orang-orang yang lengah terhadap ini (keesaan Tuhan)”. (7:172)

Keahlian anda telah pun direkodkan sejak anda melafazkan penyaksian dua kalimah syahadah. Anda merupakan seorang Muslim. Hal yang demikian menjadikan anda sebahagian daripada kelab ini, Kelab Islam. Tapi yang sedihnya, ramai diantara ahli kelab yang terus hanyut lalai, leka dan terlupa akan keahlian mereka dalam kelab ini. Kebanyakan mereka terus buta. Apabila mereka celik di suatu alam yang lain, baru mereka sedar tentang keahlian tersebut. Sayangnya, the rice has turn into porridge already bebeh!

B: er.......... (silent pause)________tsk tsk :'(______ astaghfirullah hal aziim

----
Jadi anda bagaimana? Are you really in this club, or are you not?
Tepuk pipi, tanya iman masing-masing.

notakaki: lukisan diinspired from drama muzikal bersiri, Glee :DDD
 Banner

No comments:

Post a Comment