skmm broadband,, first entry gune broadband versi baru. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, May 02, 2012

skmm broadband,, first entry gune broadband versi baru.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
kalau sayangkan ibu-ibu di dunia ini :D

korang pernah dengar tak pasal SKMM BROADBAND? kalau korang memang peminat online,, maybe dah lama tau,, aku baru je few weeks ago tau,, asalnya yang beli yang celcom punya,, tapi bila called dealer,, hmm,, hampeh,, dah habis,, memang benda ni kalau ikutkan limited la jugak

hari tu time gi bachok,, boleh baca entry gi bachok DI SINI,, ada gak aku tengok yang jual SKMM BROADBAND yang celcom,, tapi orang tu cakap kena beli sekali dengan modem,, kejadahnya,, aku dah ada kot modem bband yang sebelum ni,, siap cakap tak leh sim card celcom dalam modem maxis,, kalau nak menipu pun agak-agak la kan,, tah pape je,, so,,, aku tanamkan je harapan nak beli dalam2,,

bila balik je,, aku cakap ngan rumate aku pasal aku nak beli SKMM BBAND ni,, then dia cakap sarah- rumate syamimi ada jual,, RM65,, perghhh,, murah gila,, ngan supplier sebelum ni jual dengan harga RM70,, kalau beli ngan dia,, plus RM6 for postage lagi,, alhamdulillah la aku beli ngan sarah je,, hehe,, dah jimat RM11,, tak ke banyak tu?

peringatan untuk yang beli skmm bband ni,, korang jangan jadi macam aku,,, beli few days ago,, tapi gunanya baru hari ni,, so,, first korang kena daftar dulu kat maxis center,, then korang letak simcard tu dalam handphone korang,, dial 122 sampai dia tanya pilih bahasa apa,, korang tekan la 1 for bahasa melayu,, tunggu lama sikit, dalam 2 or 3 saat biar operator tu cakap2 dulu,, then barula korang masukkan sim card tu dalam modem,,, then korang kena isi access point name (apn), username, dengan password, dia bagi dalam manual,, then korang boleh la start surfing,, yahoooooooo!!!!!

visit this page if you love your mother
visit this page kalau korang pikirkan masa depan korang

ps- lapa la min.

 Banner

5 comments:

  1. urm^^
    skmm ada had dia juga..
    n limit ntuk skmm sgt kecil..
    kurang best berbanding plan broadband yg ary pakai skrg,..
    tapi ary nya 5gb pun dah smpi limit.
    Huwaaaaaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  2. aku dah bli dah celcom skmm.. beli punya la lama hujung bulan march gtu, tp dorg register baru hujung bulan april nun... nah ! kejadah sebulan aku tak online.. aku beli rm75 (pos express). btw follow la aku aku blek yer. hahhaha

    ReplyDelete