surah-surah pilihan 1: al-Fatihah - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, May 11, 2012

surah-surah pilihan 1: al-Fatihah

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
1000 token untuk beli ipad . click here :D

edisi entry dalam draft. tak tau la berapa hari bulan aku gi pesta buku tu,,

hye korang korang and morang,,, mak orang jugak,,, hari ni aku rasa macam nak start kongsi dengan korang semua tentang surah-surah pilihan,,,, yup,,, ada la a few yang aku jumpa dalam buku kecik yang aku baru je beli RM3 kat pesta buku,, i repeat,,, RM 3 ONLY!!!! amboi kalau buku agama ni,,, RM3 je dah boleh dapat,, baca dapat pahala berkilo-kilo bertan-tan,,, daripada baca buku cerita and majalah po**o beratus tu,, jauh la baik beli yang RM3 ni,,, btw,, kenapa buku agama murah je ek,, mesti sebab my beloved ALLAH  SWT nak mudahkan kita kan? mmm,,, i think,, that is the reason,,,, Allahu A'lam,,,,

before i start,, nak tulis dulu dapat rujukan dari mana,, tak payah guna APA STYLE pun tak pela kan,, blog aku je pun,, hehe,, tapi still aku nak mention gak aku dapat dari mana,,, kang tak pasal-pasal dosa plagiat keje orang lain,,,

sumber:
SURAH-SURAH PILIHAN DAN AMALAN HARIAN
(Fadhilat dan Khasiatnya)
susunan ABU ANEES.
diterbitkan oleh: PUSTAKA AL SHAFA

AL FATIHAH

  • mendapat pahala seperti membaca sepertiga al-Quran
  • al-Fatihah adalah untuk apa yang dimaksudkan dalam bacaannya
  • untuk memohon sesuatu hajat yang baik kepada ALLAH SWT, baca 41 kali setiap hari, di antara solat sunat subuh dan solat fardhu Subuh.



 Banner

1 comment:

  1. Jadi anda dipersilakan menghafalnya sedikit demi sedikit ya. :-)

    ReplyDelete