Tekanan Darah Rendah, Wujudkah? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, May 17, 2012

Tekanan Darah Rendah, Wujudkah?

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

hari ni muja nak cerita pasal tekanan darah rendah. ok. kenapa aku nak citer pasal benda ni?? sebabnya semalam aku gi RESAT untuk buat medical check-up to join recruit. wah. it will start tomorrow!!!! 

tekanan darah rendah
budak ini bertekanan darah rendah dan dia normal. :)
then adalah yang kitorang kena buat, ukur tinggi (157cm), berat (56 kg. tak malu pun aku nak gitau,, confident with myself!!!) then kena tekanan darah,,, darah aku 100/69. Alamak!!!! petugas yang check tu cakap tekanan darah aku normal, tapi menghala ke tekanan darah rendah.

dengan cuaknya aku mengecall my beloved comel mother to ask about this. then she told me things mentioned below. lebey kurang je maksdnya macam ni.

tekanan darah rendah is NOT a disease. dia sama status seperti kekerdilan manusia,, kerdil adalah tidak normal or kurang ketinggian daripada normal humans but it is not a disease right? dia hanyalah benda yang biasa. dan tidak membahayakan pun. tekanan darah rendah hanyalah istilah yang direka apabila tekanan darah kurang daripada tahap normal.

so, tq umi sebab dah releasekan tension anakmu yang membayangkan hidup berpenyakit,, padahal normal je lagi. hehe. so, for those yang rasa risau sebab tekanan darah rendah tu. jangan risau k. it is NOT a disease.

ps- ni entry last aku ke before aku gi recruit esok???

7 comments: