rekrut: betul ke hitam tu,,,, - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, June 20, 2012

rekrut: betul ke hitam tu,,,,

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
competition mudah. boleh g jepun. tak join rugi :D

 bagi bebudak rekrut wataniah macam aku ni,,, tak de benda lain dah yang paling amat sangat ditakuti selain daripada balik ke tempat asal tanah tumpah darah dengan penampilan dan warna yang baru,,, huh,,, seraaaaaaaaaaam,,, aku balik ipg dengan baju celoreng,,, i just cannot imagine what people had in their mind when i first stepped my foot on ipg..... perhaps macam ni kot, "eh,,, ipg kita nak perang ke,,, adesss,,,,, baju tak angkat lagi ni,,, aiyaaaaaaaaa"

aku sampai je bilik,,, room mate bukak pintu,,, dia tenung aku lama-lama,,, then dye senyum,, tak nak ngaku dia tak cam aku mula-mulanya,,, aku tau la dia takut aku terasa dye punya bapak terkejut dengan warna baru aku ni,,,, tapi,,, aku dah terasa pun,,, uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sadis weh,,, orang sume tengok pelik kat kita,,, yang tak menahan ada yang cakap aku orang India, takut tengok aku, nasib baik still tak cakap aku nampak macam hantu je,, alhamdulillah di situ,,,,

dah masuk kelas pulak,,,, i said,"mr zul, you have hair". he replied "muja, what happened to you?????!!!" dengan muka yang lagi terkejut monyet daripada aku sendiri,, aku pun dengan seayu-ayunya tertunduk malu,,,, uwaaaaaaaa,,,, oh,,,, berapa lama aku akan kekal dengan melanin yang bermastautin tanpa bayar sewa kat muka aku ni ek,,, orang lain kat kejap je,,, but it is already the third day and i see no change at all yet... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yang masa umi lawat aku kat kem lagi la tak menahan.. boleh lak umi cakap camni," kak nampak gigi je,," masya ALLAH betapa terluka berdarah parah hati ini mendengar si umi tercinta menutur kata begitu,,, mana taknya... dia datang time orang dok tengah ada sesi menembak kat lapang sasar bukit merbau,,, dekat amat dengan selising,, so aku yang cari bala suh dorang datang,,, menyesal menyesal menyesal,, asalnya nak suh bawak sabun basuh je pun,,,, grrrrrr......

semalam aku dok relax relax menikmati ais krim apa entah,, aku ingat dok sorang-sorang masyuk dengan kelazatan coklat boleh wat aku tenang daripada yang dok mengata keindiaan aku sekarang,, rupa-rupanya selagi ada manusia lalu-lalang tak leh berenti dengar.. lalu la budak pendidikan Islam dua orang ni depan aku,, cakap lebey kurang macam ni, "dah la kepala botak, hitam" dye tak pasan budak atas kerusi ni budak wataniah jugak,... aku pun apa lagi,, hoi!!!! kena la suara aku yang dah dilatih jadi assist scout ari tu kat budak pendidikan Islam yang patutnya amik kos sivik dan kewarganegaraan tu,,, terus aku gi kat restin,,, report kat dia,, sore dye lagi power... kena lagi berbijik-bijik budak tu,,, jalan terus je,, tak pandang belakang pun,,, tau takut,, puiiii!!!! restin cakap, "ko pernah ke rasa fourth role atas jalan tar kul 1 tengah hari,,,, nak rasa ke knuckled position kul 2 petang,,,,". lebey kurang la tu,,, huuhuu,, hot betul dye,, kih3

sorry,,, tak de lagi keyakinan diri nak upload gambar muja versi india,, hek3

 Banner

20 comments:

  1. NGAHGAHA...

    CIANNYE..DAH ITAM EH...DL MSE CM STUDY MCM TU JUGAK..

    *TOUCHING ADE YG RINDU. ;)

    ReplyDelete
  2. Aku nk tgk gmbr muja versi baru!

    ReplyDelete
  3. Hehehehe.. Alaa India kejap jer tu..

    ReplyDelete
  4. mujaaaaaaaaaaaaaaa. ramai doh follower dio! hee. follow you jugaks! :D

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Mujaaaa! Kelakar ayat mak tu, "kak, nmpk gigi jaa" hahahaha.

    Alahai..standard lah muja..bila dah terlibat benda cmni..lana rasa, muja pun tau kan risikonya pas join benda cmni :)

    ReplyDelete
  6. sabar la ye.saya paham perasaan tu.saya pon pernah jadi bangla jap.aiyoo

    ReplyDelete
  7. sy pun pernah jadi hitam cmtu jugak..serius nak keluar rumah pun malu masa tu..takpe, seminggu kemudian mesti hilang :)

    ReplyDelete
  8. sy pun pernah cmtu..serius nak keluar rumah pun malu masa tu..takpe, seminggu kemudian mesti hilang InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  9. muja, dgr ckp elysa sofia itu, tp kalau x berkesn lepas seminggu, anda saman elysa ok muja. :-)

    ReplyDelete
  10. pakai fair n lovely :P hihik

    ReplyDelete
  11. hahahha :D nnt putih balek la tuuu

    ReplyDelete
  12. @MAYtak leh terima hakikat pahit ini,, sob3

    ReplyDelete
  13. @Nurul Akmalayat sedapkan hati je ni,, pdahal lama,, tak hilang lagi hitam ni,, uwaaaa

    ReplyDelete
  14. @Tinta Lanadah tau,, tapi nak hadapinya tu yang susah,, sob3

    ReplyDelete
  15. @aReLaNi think it should be better for men to handle this situation,, haha

    ReplyDelete
  16. @Elysa Sofiatipu,,, tak hilang lagi ni,, cmne ni,,,, sob3

    ReplyDelete
  17. @CikMaistart pakai macam2 dah ni,, dah jadi kelabu,, kah3

    ReplyDelete