rekrut: serdap tu apakah? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, June 22, 2012

rekrut: serdap tu apakah?

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
aku beci bau hok busuk,, ikut la gapo pun,,,

among those bitter sweet memories along the journey during recruit,, pengalaman tidur dengan celoreng basah, di atas padang rumput, sambil memegang M16 and muka tersembam atas tanah adalah tak leh dilupakan,,,, time tu kitorang dah buat latihan medan,,, bajet medan perang la,, padahal buat kat bukit belakang kem je,,,

that evening kitorang dah diajar and dah dibagitau posisi masing-masing semasa serang hendap tu berjalan,, walaupun dah diterangkan secara detail,, aku tetap cuak,, how can you be so calm and content when you are holding an M16 with you at night,,???? pelik aku dengan ketabahan dorang-dorang ni,, huuhuuu,,, tapi aku tabahkan jugak hati,, aku diletakkan di posisi pembunuh,,, ada banyak lagi posisi lain,, tapi nasib aku yang paling takut dengan peluru ni pulak yang kena posisi pembunuh,, muka aku punya la baik kot,, aiyaa,,, takdir dah suratkan macam tu kan,, aku terima jela,, so,, aku dok bahagian paling depan la kiranya,,, petang tu kitorang buat kat bahagian bukit tu je,, malam tu kitorang buat kat tempat lain,,, platun aku plak ditempatkan dekat lapang sasar,, adoi,, dekat pulak dengan bukit seram tu,, grrr,,,,

malam tu jugak kitorang dah jangkakan yang kitorang akan kena jugak tangkap basah dengan jurulatih semua. walaupun kitorang dah jadi obedient amat. platun aku yang kena buat persembahan lawak jenaka try sedaya upaya nak buat orang gelak so that tak mandi kolam sarimah malam tu. kitorang buat cerita tiru aksi salah seorang jurulatih kesayang kitorang. kitorang panggil dia stap. despite kitorang buat benda sebab sorang jurulatih yang suruh. sorang jurulatih lain boleh plak cakap kitorang ni tak baik sebab mempersendakan jurulatih. aiseyyyy ape pulak,, tapi jurulatih A yang suruh. akhirnya kitorang tau memang semua akan tertangkap basah malam tu. fortunately for my platun. kitorang just kena masuk kolah dalam bilik air lelaki tu je. platun lain kena masuk kolam sarimah. hahahaha. padan la dengan muka dorang kan. kih3. maybe sebab platun aku ni nice je semua kot,, tu yang jurulatih kitorang kecian. hehe3

despite being lencun,,,,, aku tetap tido dengan nyenyak,, tanpa sebarang alas di atas padang rumput tu,, sejuknya tu tak usah cerita la,, cramped weh kaki aku malam tu,, tapi sebab aku ni super woman with great power, aku boleh lagi tido dengan nyenyaknya tanpa pedulikan operasi serang hendap kita tu,, hahaha,,, aku  hanya terjaga bila M16 penuntut lain dah berbunyi,, bang!!!! bang!!! bang!!! alamak!!! aku punya 20 biji ni kena habiskan cepat.,,..!!!! dah la lambat start,, guna pulak pelulu blank,,, tiap kali nak tarik picu kena tarik pencekah dulu,,, aiyoo yoo yoo!!!!! aku pun dengan sedaya upaya cekah, tarik, cekah, tarik, alhamdulillah,, sempat jugak habis 20 peluru yang memang aku tak target langsung ke mana peluru tu pergi,, hahaha.. ok la tu kan daripada yang lain yang tak sempat habiskan peluru dia,, hehe....

yang lagi sadis,,,, esoknya tu aku kehilangan 'mata pendua' aku,, kat mana weh,, kat mana??? habis tempat aku cari,, seingat aku,, aku letak dalam poach kat pinggang,, tapi tak de,, mana spec aku!!!!!!!!!!! report pulak kat jurulatih,, siap heboh dah satu kem,, lastly,, ada kat kocek kecik kat pinggang tu ha,,, aku tak pernah sedar pun kehadiran kocek tu,, uwaaaaaaaa!!!!!!!! kenyanyukan dan kelalaian!!!!! tak pasal-pasal aku kena denda squat jump 100,, tapi sempat buat 50 je,,, haha!!!! korang tau squat jump? korang duduk mencangkung,, angkat satu lutut ke atas,, tangan atas kepala,, then lompat tukar kaki,, camtu la,, kalau nak try lenguh kaki tahap karma,, korang try la squat jump ni,, memang enak bangat deh,,,,

lupa lak nak gitau,, serdap tu adalah SERANG  HENDAP,, terima kasih :D

 Banner

2 comments: