perihal 3310 di sekolah,, what is so big fuss??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, July 17, 2012

perihal 3310 di sekolah,, what is so big fuss???

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

ok,,, semalam aku read about this awesome news for students in schools as they will be allowed to bring gadgets to school,, in my opinion la kan,, setiap benda yang didecide kan oleh sesiapa sahaja in this world has its own pros and cons.. ala,,, macam tak biasa telan air time amik wuduh bulan ramadan,, so,, kebaikannya di dunia, dapat hilang dahaga sekejap dan seketikan, keburukannya di akhirat, amik ko seksa dalam neraka,, padan dengan muka,, haha

macam tu la jugak dalam hal bawak gadgets to school ni,, persoalannya yang mana is more dominant? pros nye ke,,, cons nye ke,, haaa,, yang ni yang patut dipersoalkan,, alahai,, manusia,, salu nak hidup senang,, tanpa pikey sebab dan akibat daripada kesenangan tu,,, hmmm,, like seriously,,, aku rasa
THE CONS ARE FAR MORE DOMINANT THAN THE PROS.

kenapa aku berpendapat begitu,,,???? ok,,, aku try listkan dulu yang pros nye,, aku fokuskan untuk handphones and laptops la,, sebab yang ni yang paling common dibawa oleh school students,,, baca dan hayati macam dengan lagu ombak rindu hokey,,, :D

  • dapat contact during emergencies (parents)
  • dapat contact tiap hari (pakwe or makwe)
  • dapat online fb and blog tiap hari
  • dapat buat internet banking untuk beli barang online
  • dan seumpamanya
sengih ek baca pros nya? ok,, baca pulak cons nye
  • bawak gi sekolah, hilang di sekolah, fitnah bermula, gaduh ngan kawan, cikgu terheret sama, masuk balai polis, jadi kes mahkamah, saman menyaman, terputus silaturrahiim sesama ISLAM.
  • kawan A pinjam, kawan B nak, kawan C berkenan, kawan D pegang-pegang, tekan-tekan, belek-belek, rosak, baiki mahal, beli baru tak de duit, garu-garu kepala, tercengang-cengang.
  • amik hp, bawak gi padang, letak tepi longkang, habis main, tertinggal, tercicir, hilang arah, kelam kabut, report cikgu, satu hostel cari, yela,, iphone kot,,,,
  • nak gi sekolah, bawak henset, cikgu mengajar, picit-picit keypad, ting! ting! ape tu? cikgu and kawan lain terganggu, message received, sengish-sengish baca message, "i love you pa" pelajaran, errr,, ape cikgu cakap tadi ek??
  • aku punya galaxy s100 eh,, ko punya iphone 1000,, alamak,, aku miskin,, s100 je,,, sob3,, rasa hina,, rasa rendah diri,,, stress,, pressure,, iman tipis,,, mencuri,,, dapat yang diidamkan,, suka hati,,, syaitan gelak sendiri,,,, ngeh ngeh ngeh,,,,
  • pelajar perlu communication, public phone diletak, tapi sekadar hiasan tanpa kegunaan.
jari dah letih tercabut je belum
setuju or tak setuju dengan entry ni?
kalau setuju send to pages
kalau tak setuju,,, errr,,, harap maaf,,, :D

 Banner

1 comment:

  1. kalu dorg bwk gadjet mahai g sekolah.. kalu ilang habislah...

    ReplyDelete