terawih pertama tahun ni,, memorable sungguh,, :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, July 21, 2012

terawih pertama tahun ni,, memorable sungguh,, :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

sebenarnya,, i was so much determined not to go home this week,, actually because i forgot that today will be the first day of fasting month,, so,, i broke the determination,, ngeh3,, it was not a really big deal to break the determination kan? hehe,, so for sure la for this month,, tiap minggu aku balik,, lalala,,,

aku dah tau dah,, i will not be able to break the fast at home today,, yelah,, meman boleh balik malam ke ipg,, but,, who will want to send me? abah will not miss the terawih,, unlike his daughter,, haha,,, then,, maybe lepas zohor ni kot will go back to ipg,,, huu,, sadis tol,, nak kat rumah,, sob3,,, tak pelik la kan kalau yang perantauan tu nangis-nangis nak balik,,, aku yang dah dekat giler ni pun tak menahan untuk tahan perasaan dah,, sob3,,,

so,, last night i went to masjid selising to do the terawih prayer,,, selalunya aku follow abah gi masjid kat kampung,, tapi tahun ni aku rasa nak ikut umi pulak,, mm, aku nak redeem masa-masa berharga yang aku buat tak tau je dulu,, besar betul dosa aku ngan umi di zaman muda-muda dulu,, kalau aku dah ada keyakinan,, aku cerita kat blog aku ni,,, sebagai pengajaran,, alhamdulillah,, aku sekarang ngan both my parents dah baik-baik,, alhamdulillah sangat sebab all of us do try to improve ourselves along the way,,, i hope my parents have forgiven all my mistakes,, terrible mistakes that i had done,,,

upon reaching the mosque,, aku baru perasan aku dah pernah jejak kaki kat situ yer,, seriously i thought it was the first time that last night i stepped my feet there,, dah pernah la,, tengok surroundings macam familiar je,, then,, aku dok sebelah umi,, umi sakit kat rib cage dia,, tak tau la nape,, umi nampak exhausted sangat,, then aku moved to the front saf as i saw an empty part there,, sebelah aku tu memang bebudak je,, both my right and left sides,,, tapi yang kat belah kiri aku ni,,, dia memang tak leh dok diam,,, always teasing her friend at her left tu,, kecian jugak la aku nengok,, sampaikan kawan dia tu cakap camni lebey kurang

"serabut aku ngan mung! (aku serabut la ngan ko)"

hahahaha,, i wonder was i like the girl or her friend time aku kecik-kecik dulu,, tapi like her friend kot,, aku kan budak baik,, hehe,,, aku ingatkan kul 9 lebey dah boleh abis la sebab kitorang solat 11 rakaat je,, but,, once finished,, huh.. dah 10.15!! patut pun ak sempat tido je dalam solat tu,,, hahaha,,, aku dah la jenis tido awal,, kecuali kalau online,, dah la bebudak je surrounding me,, alahai malunya kalau dorang notice aku ngantuk giler,, hahaha,,, on the way balik pergi kedai dulu,, beli bliss, air soya ngan bihun,, so sahur,, then balik,,,,

mukmin merajuk ngan aku,,, aku pun tak tau dah nak explain things macam mana kat dia,,, tolong doakan aku ngan dia bersahabat baik sampai ke akhir hayat,,,, :'(

 Banner

5 comments:

  1. kadang2 pun kita tak perasan kita boleh tertido dalam semayang.. part yg tu mesti rasa malu gile.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik sedar je kalau stiap pergerakan tu,, hehe

      Delete
  2. salam muja, winner yg menang tu tk send add lagi, so leh tak buat cabutan untuk winner lain..thanks

    ReplyDelete
  3. Salam muja.

    Hehehe, betul2, kita yg blaja dekat2 ni pun, sayu sayup je rasa hati, nak balik kerumah 1st day berbuka tu..huhuh. Lana awal2 smbg blaja dulu, mmg trasa lainnya. Dah la sem 1 tu jatuh bulan Ramadhan..mmg tak tenang hatiku, hehehe.

    Aaa..bab tertidur tu..hehe, stkt ni, tak pernh lgi..cuma ternguap2 lebor macam badak ayor tu, usah citerlah,hahahah. Asyik nak menguap je koje time trwih..ish3..

    ReplyDelete
  4. Teruk kalau bawak tidur dalam solat. Masa lain xnk pulak tidur. Mek, lepas ni hayati bacaan. Mmg kuat tidur betul la budak ni. :@

    ReplyDelete