chatting bermakna bagi aku dan dia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, August 19, 2012

chatting bermakna bagi aku dan dia

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

teka teka teka 'dia' tu sape? hahaha,, mukmin,, huhu,, my best-never-seen friend,, yes,, we have never met each other and still i can say that he is my best friend ever. why?? because he knows me the best and i can say that even my boyfriend does not know me as much as he does tau,, so,, who says a girl and a boy cannot be best friends? think twice or thrice k :D

i started chatting since i was in form 2. started with kampungchat then i was introduced to spinchat. macam biasa kalau chatting ni tak leh lari dari those yang suka cakap benda yang tak sepatutnya (those yang aku akan ignore immediately when he just started to talk dirty) and still i like to chat. aku suka mengumpat and luahkan perasaan,, sebab dorang tak kenal orang yang we are talking about,, so,, i dont need to worry if they would tell the person,, haha,,,

dalam banyak-banyak, dalam ribu-ribu, and dalam juta-juta kawan aku tu,, ada 2 orang je yang kekal kawan ngan aku sampai ke hari ni,, they are mukmin and mia (i dont know her real name, fb i am dilaila) ngan mukmin dah kawan almost 2 years tau!!  huhu,, ti hari raya aidiladha cukup la dua tahun. who will expect online friends can last this long??? quite impressive kan,, huhu,, aku jumpa mukmin and mia kat kc. yes,, dalam banyak-banyak people yang gila kat situ,, alhamdulillah i found 2 true friends there,, they are the real pearls in a field of glass. they are the precious ones. :)

both of them i use aku ko to talk to. yes, penggunaan aku ko makes us be more honest, more open to each other. time chatting tu memang tak de cover-cover macho or lawa dah. apa yang tertulis tu la yang dorang baca and dorang tau aku macam mana. that is what is making them the best ever,, huhuhu,, aku ngan mukmin sekarang banyak guna hp dah la.. texting. dia dah tak aktif chatting macam dulu, aku je still ber'gila' chatting kat ym. am i too out of date? hahaha,, eleh,, korang pun mesti ada yang gi sign in ym korang time boring kan? haha,, tak terkecuali la aku yang vague ni,, lalaa,,, orang tak laku memang suke gi ym,, hahaha


WeChat adalah aplikasi mesej yang terkini dan mantap. Dengan WeChat anda boleh hantar mesej suara, video, gambar serta mesej text! Anda juga boleh sembang bersama rakan-rakan anda dengan Group Chat, dan juga cari teman baru yang berdekatan anda. Ia boleh dimuat turun untuk smartphone iOS, Android atau Symbian!


so, bila aku tengok WECHAT ni,, aku terus teringat kenangan aku ngan dorang-dorang ni,, best la korang yang guna smartphone sebab boleh download freely sesuki hati dari WEB WECHAT ni,,, tambah-tambah kaki chatting and those yang nak cari kawan macam mz aku tu,, boleh la download WECHAT DI SINI.. WECHAT ni lagi best dari ym ok,, cer check benda yang WECHAT offer kat bawah ni,,, walaweylawey,,, immediately aku rasa macam heaven,, haha

Features

VOICE MESSAGING
More fun than a walkie-talkie!
SHAKE
"Shake" and make new friends
LOOK AROUND
Find nearby friends
DRIFT BOTTLE
Send and retrieve bottled messages to meet new friends
FACEBOOK CONNECT
Link to your Facebook account to find and invite friends
EMOTICONS
Share fun, animated emoticons and emoji
GROUP CHAT
Chat with all your friends at the same time




 Banner

so, what are you waiting for? download it freely here and enjoy your leisure time chatting like me,, hehe

5 comments:

  1. Mana galaxy w? Huh. Makin menjadi jadi la nnti kalau ada galaxy w. Grrr... X suka betul.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. huhu phone tak canggih. zaman dulu2 mai slalu gak lepak kampung chat.haha

    ReplyDelete
  4. xpernah guna lagi app ni..dia mcm whatapps@line ke??

    ReplyDelete