countdown for HARI MALAYSIA :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, September 13, 2012

countdown for HARI MALAYSIA :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

ada tak budak umur 6 tahun reading my blog now? ok,, aku anggap adalah ya,, ok,, budak-budak tak matang sume,, eleh,, jangan tak nak ngaku yang umur 60 tahun pun ada gak yang belum tahu lagi pasal Hari Malaysia ni kan,,,

korang tak yah la nak konpius sangat antara hari kemerdekaan dengan hari malaysia ye,, kalau korang tak nak baca entry ni pun,, korang google je berjujut-jujut info pasal 2 hari yang paling penting bagi negara kita Malaysia ni,,

hari kemerdekaan ini adalah hari dimana british telah bersetuju melepaskan Tanah Melayu daripada status tanah jajahan mereka. paham? sila focus on the phrase Tanah Melayu di situ,, it is not yet called Malaysia,, paham? SO,,, hari Ahad ni,, for those yang nak bercuti,, sila CLICK HERE and find out about Hari Malaysia dulu,, baru boleh nak cuti,, lalala,,

tq mukmin,,, for this beautiful shawl you give me,, huhu,,, :D eh,, putihnya,,, gigiku,, lalala


tak tau nape,, walaupun aku tk mengundi lagi and tak tau lagi nak pilih yang mana,, tapi aku tak setuju bila bendera or Jalur Gemilang yang terbilang ni diletakkan angka 1 di situ,,, rasa macam tak leh terima sangat,,, macam tak de tempat lain nak tepek,,, gi tepek atas Jalur Gemilang pehal,,, haissy politik,,, aku sokong kerajaan,,, tapi,, takkan la sampai camni sekali kempennya,, rasa macam dah melampau sangat ni,,,, tercemar kot Jalur Gemilang ni bila buat camni,,, letih je designer dia dok design,, then kita buat camni,,, kalau dia ada lagi,, mesti dia kecewa,,,,

luahan seorang rakyat yang nak sokong kerajaan tapi kecewa,,
:( tapi tetap menyokong,,, tetap menyokong and tetap menyokong,,, :)

ok,, lupakan tentang kekecewaanku,,, back to the main topic,,, It is about Hari Malaysia,, huhu


https://belumoutdoor.wordpress.com/page/11/

Malaysia Day is held on September 16 every year to commemorate the establishment of the Malaysianfederation on the same date in 1963. It marked the joining together of MalayaNorth BorneoSarawak, and Singapore to form Malaysia. The formation of the new federation was planned to occur on June 1, 1963, but was later postponed to August 31, 1963, in order to coincide with the sixth Hari Merdeka. Several issues related to theIndonesian and the Filipinoobjection to the formation of Malaysia delayed the declaration to September 16 of the same year. The postponement was also done to allow the United Nations team time to conduct referendums in North Borneo (now Sabah) and Sarawak regarding the two states participation in a new federation.

How a Malaysian company grew from pre-Merdeka til today!
http://sy.my/1bp1


http://www.mns.my/article.php?aid=1542

untuk tahun ni SIME DARBY ada buat video yang cukup menarik untuk kita tonton to enhance semangat HARI MALAYSIA ni,, mm,,, not to be rude,, tapi aku rasa macam Hari Malaysia lagi la lebih cikit pentingnya daripada Hari Kemerdekaan sendiri kerana negara kita sekarang adalah Negara Malaysia,, not Tanah Melayu anymore,, ni opinion jela,, tapi memang la Hari Malaysia pun takkan wujud tanpa Hari Kemerdekaan,, kiranya both are equally important lah, hehe

jom tengok VIDEO HARI MALAYSIA - click k :D

 Banner

2 comments:

  1. Assalammualaikum.

    Dua2 sama penting..cuma, kalau lana, buat satu sambutan untuk sambut kemerdekaan n hari Malaysia pun dah cukup.. makan budget tuk sambut pada dua hari berbeza..lebih2 lgi, tak jauh pun tarikh kedua2nya..

    ReplyDelete
  2. saya dah boleh mengundi tapi still tak tau nak undi yang mana satu.. huhuhu
    dua2 pun penting.. tapi orang paling selalu ingat yang kemerdekaan je.. termasuklah saya..

    ReplyDelete