my first experience of this. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, September 19, 2012

my first experience of this.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

haisssyyyy,, neves giler bila bukak je blog sendiri tetiba my google kasi warning,,,


alamak,,, blog aku pun kena malware jugak,, hari tu blog CIKGU BUNDLE,, haissyyy,, aku dah la tak reti hape-hape,, nak heal macam mana bagai,, camne ni,, kalut dah,, kalau kena la sampai delete aku punya blog ni,, boleh anorexia aku gara-gara tak lalu makan,,, rindu sangat kat blog aku,, hehe,, so,, aku pun pergi la menuntut ilmu gi PAGE BLOGGER AREA.


Tq to Norsuhaili Othman yang sudi jawab aku punya persoalan,, hehe,, tapi,, Doctor Lurve lambat sampai la,, so,, aku tanya la BLOGGER OHSEM BRO FRAMESTONE ni,, hehe,, 


seperti biasa BRO tak pernah mengecewakan,,, dilayan je aku yang si blogger picisan ni,, alhamdulillah,, bro jumpa benda abuhassan tu dekat footer,, haku memang tak tau pape la,,, huhu.. BRO cakap kalau nak check link yang bawa malware tu,, click CTRL + U then CTRL + F,, search for the web yang google gitau kita dari mana datangnya malware tu,, macam malware kat blog aku ni dari abuhassan,, cer perhatikan warning google,, then bila tau benda tu dok kat footer,, remove widget yang ada web tu,,, terpaksa remove,, tak de cara lain,, done :D


see? yang highlighted tu la yang jadi punca kepada malware yang melekat kat blog aku ni,,, kecian dia kan,, huhu,, sedey gak rasa kena buang widget ni,, tapi aku reda jela,, buat apa simpan duri dalam daging kan,,,

ps- ALLAH bagi ujian so that we have the chance to remember HIM,, and to learn new things,, :D

 Banner

14 comments:

  1. Replies
    1. muja dapat penyakit,, and dah jumpa penawarnya :D

      Delete
  2. hye muja, nak bagitau nape kawan akk tu nak blurkan pic..sbb dia tu nak privasikan siapa dia...


    dia cegu tu...

    :)

    jum singgah new n3 akk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo,, mm,, betul gak kan,, ade gak people yang tak suke benda2 ni,, ok2,, :D

      Delete
  3. jom join ga ni

    http://www.linazlina.com/2012/09/giveaway-blogger-bertuah-by-jiwarosak.html

    ReplyDelete
  4. hahaha..dia plak kena..ok la tu dah settle..anti virus kene sentiasa update la..scan selalu..

    ReplyDelete
  5. uish takut juga kalau kena benda ni. pape pun muja ter'tag' dalam segmen yang saya join. hehe.. meh singgah sini.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-tambah-followers-by-khairunnisa.html

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. haissyy,, dah tu macam mana bk settle this prob?

      Delete