pengusaha kelantan ciplak slogan gardenia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, September 05, 2012

pengusaha kelantan ciplak slogan gardenia

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

semalam aku makan keropok segera cap ikan bawal ni dalam kelas,,, bukan 1 tapi dua sekali aku beli,, nampak tamak halobanya aku di situ... huhu,,,

JOM MENDERMA DI SINI

then dapat text dari someone that i can mention his name anymore,,,, cakap jangan tulis nama dia dah,,, haissy,,, macam mana nak tak nak tulis when he is one of the reasons i blog??? never mind,, i will try,,,,

then aku tengok and renung je plastik keropok ni,,,

nampak yang yang dia tulis
" BOLEH DIMAKAN SELALU"

nampak macam biasa... tapi macam ada yang luar biasa je,,,, aku pun tengok la kat mana benda ni diproses,, la,, kat tumpat, kelantan,, huhuhu,, patut la,,, lecturer aku yang datang nak tumpang makan pun terperasan benda ni,, adoillaaaa

ok,, kalau orang luar kl mesti maksudkan ayat tu sebagai,, boleh sentiasa dimakan,, macam tu kan,, tapi dah aku ni ore klate sejati,,, it is not what you think it is sebenarnya.. maksudnya..

"BOLEH DIMAKAN BEGITU SAJA" 

'selalu' dalam kelantanese dialect maksudnya lebih kurang dengan 'immediately'
'selalu' dalam bahasa melayu standard pulak maksudnya 'sentiasa'
betul?

so, keropok ni dikatakan boleh dimakan dengan mencarikkan plastik amik and makan terus,,,, harap aku jadi teacher for kelantanese dialect yang berjaya untuk korang ye,,,

Dia tiru slogan gardenia versi kelate rupanya,, haha,, sangat kreatif,,,  :D

 Banner

8 comments:

  1. oh gitu kan. tp takpe gardenia takleh claim tu hak dia. hihi..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dear..jom join contest..=)

    http://mykittykawaii.blogspot.com/p/contest-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Olahaiii.. masa mula2 tgk tajuk ni, lana ingatkan entry ni entry serius.

    Ingat betul2 pengusaha kelantan ciplak slogan, pastu Gardenia pi saman pengusaha tu dan bla bla bla.

    Jauh benor plak aihh imaginasi lana,hahahaha.

    ReplyDelete
  4. owh. ye tak ye. kalau bahasa kelantan, dah lain dah maksud dia kan?hehehe, kreatif

    ReplyDelete
  5. ok la tu muja. serampang 2 mata katakan [tetiba peribahasa plak kan. hahha]. orang kelate paham. orang luar pun paham. even maksud lain tp still ada nilai komersil gitu.

    ReplyDelete