the hard-to-get shoes - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, September 18, 2012

the hard-to-get shoes

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

kasut ni memang sangat luar biasa,,, kasut luar biasa yang telah buat aku giler,,, giler bukan giler biasa,,, giler bayang pulak tu,, rasa macam sangat sedih bila lamanya masa untuk kasut ini dan aku bersama-sama macam sekarang,,

aku pernah masukkan dia dalam senarai benda yang aku nak pakai bila aku go for my first date,,, you can read MY DREAM FIRST DATE ATTIRE HERE :D Sejak aku tengok kasut ni kali pertama rasanya dalam bulan Mac 2012 lagi,, masa tu hanya berani tag nama sendiri kat gambar tu,, haha,, lawak rasa,, pastu jadi berani sikit lagi untuk comment,, tanya harga,, laa,, murah je,, setandard jela,, sesuai la kot untuk aku beli kalau setakat 5 tahun sekali tu,, :D

then dalam bulan puasa tu,, dah dapat elaun RM 1025 hasil daripada rekrut,,, (sila join Askar Wataniah kalau nak jugak) aku pun dah rasa macam economically more stable sikit,, so,, aku pun determined giler dah nak beli,, hehe,, i planned to use it for my raya day,,, but,,,

ALLAH is the ALMIGHTY PLANNER,,

i did not go the way i hoped it to be,, i was so freaking sad,, seriously,, maybe ni la rasa mak cik yang tak dapat makan ikan tembakul tu,,, huhu,, rasa nak nangis pun ada,,

banyak sangat dugaan dan halangan untuk aku dapat kasut ni,, rasa macam kisah cinta jarak jauh lak,,, aku begitu rindu,, huhuu... so,, aku dengan tahap kerajinan melampaunya memprint screen perbualan aku dengan admin PAGE OMG IT'S US yang memang macam pasangan kekasih dah panjangnya,, aku sangat berterima kasih and rasa happy sangat dengan layanan yang aku dapat sebagai customer,,, ye,, banyak masalah yang got in dalam process to get the shoes,, and still admin tu layan je aku ngamuk-ngamuk,, hehe,, thank you a lot and i am really sorry for troubling you..

mula-mula,, dah bayar sume dalam hari khamis kot,, tapi posting done on tuesday only,, so,, i waited until 1st August,, bile check kat my ipg's office,, IT WAS NOT THERE!!! sedey,, sedey,, sedey,, really,, seriously,,, then,, i sent messages above,, tq admin PAGE OMG IT'S US yang memang cekap dalam mereply,, hehe,,,


then aku tau rupa-rupanya kasut dah dihantar but,,, 
INVALID TRACKING CODE????!!! why why why??????? 
sob3,,, sedey giler,, sakit meroyan aku makin teruk,, rindu ini makin rasa parah,,, nak pakai masa raya weh,, who won't be stressed out kan???


then,,, barang kena return pulak,, uwaaaa!!!! mesti sebab invalid tracking code tadi tu,,, then,, tetiba,,, aku bukak page OMG IT'S US,, ha??? mana pegi ni??? eh,, news feed? kan aku tulis OMG IT'S US tadi?? mana ni??? uwaaaaa!!!!! memang masa tu aku dah start reda dah,, ye,, reda,, sangat reda,, ingat kan bayaran akan lebur camtu je dah,, aku reda,,, reda,, dalam tidak reda,,,


lepas 2 minggu aku try bukak lagi page OMG IT'S US ni,, aku tak caya duit aku lebur,, seriously tak caye,, sebab aku caye kat admin dia,, she is nice,, she won't lie,, then,, it is proven,, i am right,, she is nice,, huhu,, page tu ada balik,, rupa-rupanya dideactivate sementara for raya,, that means,, memang aku tak pakai kasut ni la for the last raya k,, maybe i was fated for my own good,, takut i fracture my feet ke hape kalau guna time raya,, who knows kan,,, hehe,,, masalah lain pulak timbul 

walaupun lepas 2 minggu tu page OMG IT'S US ada balik,,, kasut yang sampai kat dorang rosak teruk,,, menitis air mata dalam hatiku,,, :'( dah la rosak,, warna yang aku nak pulak tinggal satu je,, iaitu kasut yang telah rosak tu,, can you imagine how i felt at that very moment??? heart broken to pieces k,, dah la tak sempat pakai for raya,,,,, :'( tapi still,, aku terima je yang brown punya,, ok jugak je kot,,, walaupun i don't really prefer earth colour,, sekali lagi aku reda,, bukan kami nak benda ni jadi,,, i happened out of you control,,, ye aku tau,,,,



pastu tunggu jumaat ngan sabtu pulak berlalu,, tak pela,, dah tau memang pejabat pos beroperasi hari bekerja je,, then aku mintak tracking number,, dapat,, alhamdulillah,,, ok dah tu kot,, dapat la tu kot tak lama lagi,,, hehe,, aku senyum dalam hati,,,

korang tau kenapa jadi benda kat atas tu??? sebabnya,,, mula-mula aku bagi alamat rumah,, then aku tukar kepada alamat ipg takut abah aku tau,, hehehe,, jahat di situ,, sila jangan tiru di rumah,,, aku gi pejabat,, TAK DE!!!!!!!!!! aku memang rasa nak mengamuk weh masa tu,, rasa macam tahap kesabaran memang kat ujung-ujung dah,,, aku pelik,, aku check kat page pos laju memang status barang tu dah sampai,, haissyy????

where is my shoes?????????

then,, masa aku balik rumah,, dok tengah enjoyed my leisure time tu,, abang sahir datang cakap,,

kak, kasut dok bowoh....

??? rupa-rupanya dihantar ke alamat rumah,, sob3,,, terharu giler rasa bila aku dapat tengok kasut yang aku kemain berusaha untuk dapat tu,,, ye,,, happy sangat sampai aku ke hulu ke hilir dalam rumah dengan pakai kasut tu,, sampai adik aku pun naik menyampah,, maybe kalau aku tengok diri sendiri masa tu pun aku muntah biru dah,,, huhu,, the end,, :D

entry ni aku buat hanya nak citer pasal pahit getir aku nak dapat kasut tu je tau,, bukan nak salahkan admin,,, sometimes, things don't go the way we plan... itulah yang terjadi pada aku,,, then,, ALLAH kurniakan aku dengan perasaan happy yang teramat happy bila dapat kasut tu,, itu yang mahal,, maybe kalau aku dapat dengan mudah,, aku takkan rasa segembira ini,, and aku rasa macam time aku berbuka selepas tak makan seharian,, haa,,, lebih kurang camtu la kot,, feeling aku,,, huhuu

PAGE OMG IT'S US



bila aku sentuh material dia
bila aku tengok sendiri kasut ni,,
bila aku perhatikan dia


bila aku pakai dia



bila aku belek tumit dia yang wow,,,!!! seksi woooo!!!! aku tau,,, it is worth waiting :)

di sini,,, aku nak berterima kasih sangat kat admin PAGE OMG IT'S US yang tak pernah hilang sabar dengan omelan dan amukan aku,, eh,, amukan ke? maybe lebih kepada continuous annoying questions from me,, huhu,, dah la layan je,, tak marah-marah,,, hehe,, aku macam biasa la,, kalau kena marah memang nangis la,, huhuu,,

time aku post yang aku dah dapat kasut tu,, admin dia pun gitau.. lebih kurang cam ni

"akhirnya sampai kasut itu lepas menempuh pelbagai halangan,, :D. hope you will buy from us again"

insya ALLAH,, aku salu view page OMG IT'S US ni,, yess,, the stuff are awesome!!! almost everything shown catches my eyes kot,, huhu,,, so,,, do experience it yourselves :D

ps- maybe Allah nak suh aku belajar bersabar :D

 Banner

8 comments:

  1. hahaha kesabaran yang sangat tinggi... Tahniah sebab anda boleh bersabar dgn kejadian tu... Cayalahhah

    ReplyDelete
  2. susah jugak beli barang pakai pos ni kan?? macam2 hal boleh jadi

    ReplyDelete
  3. awat pompan suka pakai kasut tebal2... huhuhu.. nampak huduh la..

    ReplyDelete
  4. Ada jugak ye kasut the muvi... Haha. Bnyk dugaan. Alhamdulillah dh dpt. Cntik. :-)

    ReplyDelete
  5. cantiknya kasut tu... n tingginya tumit dia... ehehe.. kalo cci.. mau tercunggap2 bila pakai.. sbb cci da tinggi.. ^_^

    ReplyDelete
  6. sangat mencabar tu muja..ish3...

    ReplyDelete
  7. saya pernah beli baju online sekali. saya order then saya lupa.
    2 weeks lepastu mak saya kata ada terima baju.
    then baru teringat yang saya pernah order online.. hahaha

    ReplyDelete
  8. hehee...finallly sampai jgk akhirnya

    ReplyDelete