budak lompat keluar dari bas - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, October 25, 2012

budak lompat keluar dari bas

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

ok,, straight to the point je,, semalam after tidying up my beloved room at my hostel.. i went back home lebih kurang at 2 pm,, then dalam kul 2.30 pm i reached kb,,, alamak,, mulut rasa nak makan spicy mc chicken pulak dah,, huhu,,

so,, i went to mcd kb melantan spicy mc chicken set + large chicken porridge,, can you imagine how big my belly can be when it comes to delicious food,, huhu.. nak dijadikan cerita,,, bila dah beli large set tu,, confirm la dapat large drink kan,, minute maid pulpy was my choice,,, huhu,, kembung weh minum air tu nak kasi habis,, maklum la,, membazir itu sedara seton,, sampai terlupa,,, jap agi nak naik bas,,, huhuhu

so,,, dah siap melantak kat mcd,, tanpa pergi ke toilet,, terus ku naik bas,, dalam 10 minutes on the bus,, alamak,, ku rasa tak selesa,,, nak terkucil!!!!!! uwaaaaaaa... aku memang rasa macam lost giler,, yes,,, why couldn't that thing cross my mind earlier???? geram giler dengan diri sendiri,, ok,, aku pun decide to just get down the bus and catch a taxi to go back,, alamak rugi la RM3.50 tambang bas,, rugi lagi RM5 nak bayar taxi but it was not the thing when you are in my shoes kan,,,, sob3,, aku pun tanya mak cik sitting at the back..

muja: mak cik, bank islam tu ada toilet tak?
mak cik: tak tau la dik,, tak pernah pergi pulak

see??? macam tak de tempat lain,, bank yang jadi pilihan when i was like at the end of the road,, and kat depan tu i just had a river to jumpe into,, seriously,, aku pun waited for a minute longer,, fuuh,, nampak petrol station at the opposite road,, dalam 50 meter jugak sebenarnya,, pastu berlaku la dialogue between me and the bus driver

me: pak cik, nak turun.
uncle driver: bakpo pulop? (kenapa pulak)
me: nak terkucil pak cik,, nak gi toilet (seriously aku malu,, tapi,, menipu bukan cara aku)
uncle driver: kat mana
me: tu (tunjuk ke petrol station)
uncle driver: dey ko? tak po. pok cik tunggu situh.
me: kalau lambat, jalan je k. (melompat keluar bas)

fuuuhhhh,, dah lepas hajat,, terus berlari crossing the busy-like-crazy roads and saw the bus waiting for me,, wah,, aku rasa macam diva,,, hahaha,,, then,, aku memang membuta tuli je crossing the road because i pitied those people waiting for me,, aku rasa tak sampai 5 minit kot proses aku keluar dari bas and dah naik balik,, thanks to all the drivers on the road yang tak sampai hati nak hit me dead,, thanks a lot,, aku ni memang lintas jalan macam ayam,, that is the fact,,

nasib baik la pak cik driver tu baik hati kan,, uwaaaaa,, terharu,, sob3,, malu,, tapi,, what could i do? it was an involuntary action ok,, uwaaaaaaaaa,,,

ps- actually, this was the second time i got down from a bus sebab nak tertuuuttt,,, tapi dulu time perjalanan jauh,, ni bas lompat-lompat,, kira 2 different experiences la jugak kan,, hehe.. benda ni macam kotor je,, but,, hehe,, it is my blog,, sort of a diary,, sorry kalau ada yang terasa ati,, hehe

 Banner

3 comments:

  1. Ish, mcm xada cerita lain. Perlu ke cerita bab ini. Diari tu diari la. Tp jgn sampai semua perkara kita nak cerita. :) Sekadar renungan shj.

    ReplyDelete
  2. haishh.. hati2 melintas lain kali tau..jgn melintas macam ayam..hahaha..

    p/s : buat lah tutorial macam mana pulihkan masalah tu

    ReplyDelete
  3. saya pernah kena macam ni. punyalah rasa nak terberon. paling tak tahan dah ni. cakap dengan dreba bas kata nak pergi toilet. yg bestnya pakcik tu tunggu.. pergh! harap sangat penumpang2 kat dalam bas tu tak marah sebab lama kena tunggu.. lepastu naik bas, muka selambe dek je.. haha

    ReplyDelete