lelaki pun boleh dapat barah payudara. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, October 06, 2012

lelaki pun boleh dapat barah payudara.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

hye you alls!!!!!!!! banyak plak entry aku hari ni,, hehe,,, saje,, nak qada hari2 lepas yang aku tak update blog,, tak salahkan,, blog i kan,, hehehe

so,, hari ni kan students sume,,, we allz are going to learn about,, breast cancer,, have you ever heard of the phrase,, ok,, kalau korang women,, and korang tak pernah dengar pasal breast cancer,, baik korang gi confirm balik korang ni woman ke man,, hehekeke kidding!!!! :P just want to stress here.. BREAST CANCER IS DANGEROUS AND YOU CAN AVOID IT IF YOU WANT!

breast cancer is the no 1 killer of women in malaysia you know!!! followed by cervical cancer,, o yea,,, i have got the cervical cancer vaccination,,, ada 3 kali injection,, 3 months break from each injection.. it hurts for me yang takut jarum ni,, for those yang tahan cabaran,, it would be a piece of cake,, dont worry,, :D masa aku gitau aku ada amik vaccination ni dalam kelas biology dulu,, satu kelas gelak,, aku tak paham,, rupa-rupanya dorang ingat inject dekat bahagian cervix,, haha.... ya ALLAH,, lucah tol science students ni kan,, vaccination ni dia inject kat lengan jelah,, grrrrr,,,,, pelangkung sengsorang!!!

PLEDGE HERE TO AVOID BREAST CANCER FOLKS.

back to breast cancer,, women should do check ups every 3 months for this cancer actually,, because even though it is cancer,, i can be cured at early phase,, cuma kalau terlambat tu yang penyebab kematian,, tapi tu la kan,, selagi tak kena selagi tu la kita buat dono je,, sob3,,, pity us,, including me,, perasan tak kat pembalut bra biasa ada langkah untuk kita lakukan pemeriksaan sendiri untuk breast cancer ni? so,, why dont we apply that simple steps that can make a big difference for us kalau pun kita tak de masa nak gi clinic to do it formally,, right?

from http://pedulipayudara.wordpress.com/2011/10/20/

senang je kan,,, google pun dah boleh dapat cara-caranya,, so,, dont hesitate,, let's act for our own good,,,

PLEDGE TO PROTECT OURSELVES AND OUR WOMEN FROM BREAST CANCER..
CLICK HERE :D

moh kita support THIS CAMPAIGN,,, ingatla,,

  • yang melahirkan kita adalah wanita
  • yang menjaga keperluan seharian kita adalah wanita
  • yang senyumannya menyenangkan kita adalah wanita
  • yang memasak makanan untuk kita adalah wanita
  • yang penat lelah menjaga kita adalah wanita
  • yang menjadi ibu kepada anak-anak kita adalah wanita

not to forget,, jangan ingat breast cancer ni hanya berisiko untuk perempuan sahaja,, lelaki pun boleh dapat tau,, time aku tengok 3R dulu if i am not mistaken,, even orang yang giler2 punya jaga pemakanan, regularly exercise, tidak merokok, tidak minum alkohol,, still dapat breast cancer ni,, remember,, every one of us has the chance,, but,, it is about how we avoid and get rid of it,,,

ps- ya ALLAH,,, jauhkanla diri kami daripada segala jenis penyakit yang berbahaya,, terutama kanser,, amiin,,,

 Banner

10 comments:

  1. bahaya .. mintak jauh .. pnyakit num 1 yg mmbunuh wanita di msia skg ..

    ReplyDelete
  2. jgn ingat pompuan jer blh kena lelaki juga kan...cuma pompuan ni kebarangkalian utk dpt lebih tinggi la

    ReplyDelete
  3. jgn igt pmpuan je ad breast cancer lelaki pun bole

    ReplyDelete
  4. yups
    lelaki pun ada yang kena
    apa2pun minta dijauhkan dari kanser nih

    ReplyDelete
  5. takut gak kalau kena kat diri sendiri. minta dijauhkan la ye insya-ALLAH

    ReplyDelete
  6. mintak2 la jauh dari penyakit ni.penyakit yg wanita paling takut kan

    ReplyDelete
  7. a'aa betoi tu.. lelaki pun leh kena.. akak pnh baca psl ni dulu :-)

    ReplyDelete
  8. amin.. moga kita sentiasa sihat sejahtera untuk terus beribadah dengan allah :)

    ReplyDelete