project listen: aku nak post kat blog jela. :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, October 14, 2012

project listen: aku nak post kat blog jela. :D


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

ok,, this is totally an ad from SAYS. Sape nak sedekah 20 sen untukku,, do click on the blue words k,, aku tertarik sangat nak tulis pasal PROJECT LISTEN,, have you ever crossed this word anywhere?ok.. i had met this phrase before,, juga dekat SAYS kalau tak silap la,, and it is very interesting,, don't you think so? :D

and last night,, bila aku bukak je SAYS. aku nampak kotak yang kat bawah ni

Get inspired by amazing Malaysian stories
pelik gak ni,, sebab tak de tertulis jumlah earning,, rupa-rupanya di bawah the phrase PROJECT LISTEN ni,, ada lagi 4 ads yang kita boleh share2 kan,,, aku rasa PROJECT LISTEN ni best sangat sebab dia bagi orang yang tertentu peluang untuk bagitahu the whole world about their stories,,, below are the examples:
  1. Ingat tak The Yellow Man? Ni la pelakonnya... Lawak gila! haaa,,, yang ni yang first aku dapat,,, kih3,, ingat tak dalam filem apa dia berlakon? dalam filem BINI-BINIKU GANGSTER,, yang watak mat saje tu,, so,,, for those yang suka dengan lakonan komedi zalif,, do CLICK HERE :D
  2. This Chinaman won Best Song of the Year during Anugerah Muzik India!! adess,,, ni apek mana pulak,, buah hati aku ke ek? no no no!!! his story lingers about his winning of the BEST SONG OF THE YEAR during INDIAN MUSIC AWARD,,,!!! how did he win? know it. CLICK HERE :D
  3. What if you found out there's something wrong with your baby.... yang akan anda lakukan jika doktor mengesahkan anak anda menghidap penyakit…semasa ia masih dalam kandungan lagi? kalau aku la,,, confirm nangis berendam air mata,, but how does she react? find it. CLICK HERE :D
  4. 为人父母最痛苦的事,是白头人送黑头人。人生,往往难以控制 perempuan ini pula telah kehilangan anak dia,, macam mana la dia meneruskan hidupnya,,, tanpa anak kesayangan di sisi yang telah meninggalkannya sebelum dia sendiri menutup mata,,, CLICK HERE to know.

aku pun rasa nak buat video jugak like them,, tapi,, nak citer pasal apa ek,, adesss,, rasa macam tak de idea bila banyak sangat yang hendak dicerita,,, kih3,, orang kata,, bila tak de keja pun manusia boleh stress,, sama la kot situasinya bila banyak sangat idea,, jadi tak de idea pulak nak buat video apa,, kih3,,, cer korang bagi sikit idea

about me being a very-easy-bullied oldest sister?
about me being a future English teacher?
about me being in Mekah al-Mukarramah when i was 10?
about me being abused by my nanny when i was in kindergarten?
about me being a non-glamour blogger?
about me being a girl who loves to eat but despises fat?

adesss,,,, the list goes on and on,, and it ends up with me being indecisive,, grrr,,,!!!!
 

2 comments:

  1. da klik byk da...hihi..cpt say tq..=)

    *cik abg kurus..kene bg mkn lbh sikit..hehe

    ReplyDelete
  2. banyak benda yang boleh kita ceritakan.. dan sebenarnya dekat blog awak ni pun dah macam2 awak cerita kan? :)

    ReplyDelete