apa orang PALESTINE dapat bila korang like page???? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, November 20, 2012

apa orang PALESTINE dapat bila korang like page????

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

hari ni kali pertama aku buat entry pasal Palestin, Gaza, Israel, Jerusalem, Tebing Barat. selama ni aku tengok je blogger post pasal peperangan kat sana. sebenarnya aku rasa macam sedey, marah, tak sampai hati, aduss,, sampaikan aku rasa tak sanggup nak tulis,

before this, aku ada tulis satu entry masa ada sorang Palestinian datang ipgkkb,, korang boleh baca di ENTRY INI. entry tu mengandungi kandungan ucapan yang diberikan oleh that Palestinian. maybe tak tepat sebab dia cakap dalam Arabic language but i tried as best as i can to write down what had been said by the translator...


aku tak tau la fb dia ni kena hack ke hape, tapi yang pasti, penulis comment ni sangat sewel, tak berhati perut, crazy, maniac, sotong, gila, racist, :) manusiakah dia? atau sama species dengan nenek moyang Darwin? wallahu a'lam

bila aku baca komen di atas kat PAGE YA ALLAH SELAMATKANLAH PALESTIN aku terus rasa, "WHAT IS WRONG WITH YOU??" eh, suke ati kitorang la nak like page yang kitorang suka, ko sibuk apa pasal??? oo yer,, nama ko pun dah nama Izac, cover facebook ko pun dah nampak Virgin Mary kalau aku tak salah la, aku bukan kenal gambar2 yang korang kata Tuhan korang tu,, yang pasti sebab ko bukan Islam la kan? kalau pun ko Islam boleh tak aku tak nak ngaku ko sedara seagama dengan aku???

aku bagi contoh, aku like sume page jual pakaian, tudung, seluar, cadar, korset, kenapa aku like sume?? bukannya aku ada duit bersusun tinggi macam bangunan kat Abu Dhabi, bukan sebab aku nak beli barang kat setiap kedai, tapi aku like those pages to show my support to them, to show that i care, to show that their efforts have not been a waste!!! yang ko pulak pegi like page tu untuk apa kalau ko boleh lak comment macam tu??? untuk ko sakitkan ati orang Islam dan likers page tu macam aku nih??

doa itu senjata orang ISLAM.. jom la kita sama-sama berdoa.

ya ALLAH selamatkan Palestin
ya ALLAH selamatkanlah Masjidil Aqsa
ya ALLAH selamatkanlah saudara seIslamku di Palestin dan Syria
ya ALLAH selamatkanlah agama ku Islam
ya ALLAH tunjukkanlah kekuasanMu sepertimana yang Kau tunjukkan dalam peristiwa ababil membawa batu dari neraka semasa orang-orang kafir menyerang Kaabah, kiblat kami.

AMIIN,,,

6 comments:

  1. xpaham mentaliti dgn rakyat Malaysia skrg ni

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum .. ^.^
    Niena datang nak jemput join GA blog Niena .. Jom join , lebih 20 hadiah untuk dimenangi .. =)
    http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/giveaway-1st-anniversary-realiti-bukan.html

    ReplyDelete
  3. emoga Allah selamatkan mereka di sana :) aminn :)

    ReplyDelete
  4. urmm,,entahla ..
    mentaliti masyarakat sekarang teramat sempit!!
    ape2 pon nice entry ..
    amin ya robbal alamin ..

    jemput laa datang ke>>>>> deanridzwan.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Amiin. Kita hny mampu berdoa. Doa juga adalah senjata umat Islam. Berusahalah dgn apa cara sekalipun.

    ReplyDelete