auto publish post on facebook. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, November 17, 2012

auto publish post on facebook.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

i woke up for subuh prayer, texted important people in my life to wish assalaamualaikum and good morning, and went back to sleep,, and the same thing repeats itself everyday.. huhu,, that is the reason i love the boring holiday,, haiyaaa,, ironic!!!

eh,, awal gak aku bangun hari ni bisikku dalam hati bila tengok jam menunjukkan kul 9.30 pagi. alhamdulillah,, ALLAH masih nak bagi peluang kat hambanya yang hina dina ni untuk bangun dari tidur yang sementara dan menikmati keindahan dan keburukan dunia sebelum menjengah dan bermastautin secara permanent di Jannatul Firdaus,, tak sabarnya rasa!!!! :D insya Allah,,, eh korang,, ni doa tau,, tolong aminkan sekali untuk aku ye,, and jangan lupa,, doa untuk diri anda sendiri juga :)

hari ni i feel like writing a blog tutorial for all my readers,, ecececey,, pandai-pandai bertutorial pulak dah aku nih,, ok,, it is not that i want to beat LYSSA FAIZUREEN ok,, ku tau ku tak sebegitu handal,, hehe,, it is just i like this one apps kat facebook which is very convenient for me as a blogger,, wah,, aku blogger rupanya,, and i really feel that i have to share this interesting apps with all of you,,, korang pun blogger macam aku jugakkan,, takkan aku nak makan sorang,, orang tu bukan buat apps best ni untuk aku sorang,, kih3 yes!!! aku berjaya buat kraong baca sampai sini. alhamdulillah :)

ok,, it is a very special apps kat facebook.. why do i say that?? kalau tak special aku tak denye nak share ngan special people,, eh,, korang lettew,, sila bangga jadi my blog readers k,, kih3.. continue,, apps ni sangat amat sungguh sekali specialnya because it can connect your blog to your facebook account and also to your fanpage,, sapa tak nak weh??? apatah lagi kalau friends kat fb 2k +++ and follower blog adalah dalam 200 ++ tu pun sebab join segment itu segment ini.. jangan terasa!!! this is the reality! so, this apps is the answer for you to add your blog followers from your facebook friends

  • once follower increases, reader pun increases 
  • once reader increases, page view increases
  • once page view increases, unique visitor increases
  • once unique visitor increases, earning Mr Nuffie,Says, Churps pun increases
  • once earning increases, ?????

pikey sendiri la.. malas dah nak tulis increases banyak kali,, yang penting!!!! sume increase la,, hehehehe.. tak caye facebook boleh jadi one of your top referrals???? tengok ni,, bukti from my own facebook!!

tangga kedua and tangga ketiga sape yang amik??? facebook,, bijak,, :)

  1. copy the link, 
  2. open your profile, 
  3. paste kat wall, 
  4. and post
  5. not to forget,, tagging process pun bermula sebab nak promote blog.
no need to do those unnecessary things above anymore!!! ok,, tak interesting ek?,, best kan,, best kan,,?? sila buat muka excited kan aku jentik sorang-sorang,, wekk.. kenapa kita tak perlu dah buat sume tu? sebab setiap kali kita post entry kat blog, automatically it will be published kat facebook,, hiuhhh,, now i see smiling faces,, thank GOD :D so, there is no need for you to

LINK RSS GRAFFITI
(click the link and enjoy!!! :D)

contoh benda yang akan keluar setiap kali kita post entry :)

tapi semenjak dua menjak ni dia macam degil tak nak auto publish aku punya entry,, maybe nak kena hentak-hentak dulu kepala benda ni baru nak ok,, grrr,,,,

ps- ada orang cakap blog aku blog mlm.. nantikan entrynya ye,, happy trying!!! :D

 Banner

4 comments:

  1. saya ni tau update aje.. nak publish kat tempat lain kemain pemalas lagi..cara ni mungkin boleh bantu saya.. hehehe

    ReplyDelete
  2. aiman azlan tu siapa ? :D
    nape ceq xkenal :D

    ReplyDelete