bertakhta di hati - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, November 13, 2012

bertakhta di hati

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

 my obsession towards somebody is very dangerous,,

yes,,, aku kalau dah obses memang teruk,,
daripada budak lembek aku jadi atlet sekolah,,,
daripada pembenci and anti pengawas sekolah aku jadi pengawas sekolah,,,
daripada budak paling malas training aku jadi rajin training,,
daripada benci hari sukan aku menunggu-nunggu hari sukan tiap2 tahun
daripada langsung tak de nombor aku boleh dapat pingat emas
daripada menang dari belakang aku boleh pecah rekod
daripada banyak cakap aku boleh jadi bisu
daripada aktif aku boleh jadi pasif
daripada budak yang tak suka berpanas-panas aku jadi suka kalau berpeluh,,,
daripada menjadi orang kesayangan aku boleh jadi orang yang paling dibenci
daripada budak yang bermuka manis aku boleh jadi gila
daripada benci orang sukan aku kawan ngan dorang
daripada benci sukan berkumpulan aku jadi pemain basketball
daripada yang suka makan pernah tak makan bila tau orang tu berbalas surat ngan pmpuan lain

haa,,,, tahap tu la aku punya perangai,,, kalau aku suka,, aku suka tahap nak mati,, or ala-ala nazak gitu,, sebab tu aku harap sangat jangan la ada somebody dalam dunia ni akan ada niat nak main-mainkan aku,,,, aku ingat lagi,, i was like being heret by my friend when i was in form 1 to listen to this song which i really didn't want to listen,,, time form 1 adalah saat-saat genting di mana aku tak leh dengan lagu seagung dan sejiwang lagu ini,, nanti sakit meroyan aku datang,, hahaha,, bahaya amat,,


Bertakhta Di Hati Lyrics

Di hempas ombak
Terdampar buih
Menanti waktu pulang ke laut
Begitu rindu
Di pisah takdir
Meniti saat bersulam cinta
(Bridge)
Lihat... lihat...
Ke dalam mataku
Sinarnya menyala
Lihat... lihat...
Ke dalam mataku
Cintamu bertakhta (dihati)
(Korus)
Sebelum ku kenal
Dirimu siapa
Aku tak kenali
Apa itu cinta
[ Bertakhta Di Hati lyrics found on http://lyrics.my ]
Setelah ku kenal
Dirimu sebenar
Kau cinta sejati
Ku sandarkan jiwa
Di gilis angin
Tercarik awan
Menanti detik sebelum hujan
Begitu sendu
Di guris resah
Meniti hari bersulam tangis
(Ulang bridge)
Takkan berganjak pendirianku ini
Selagi kita tak kembali bersatu
Selamanya
Takkan berubah perasaan ini terhadapmu
Biar digugat, biar dicabar, biar dihalang
(Ulang korus)

aku sangat amat berharap takkan ada lagi manusia yang bodoh macam aku ni.... aku harap tak de lagi yang dapat perangai dan peel macam aku ni... ps- tolong doakan aku selamat dalam dunia ni,,,,

 Banner

5 comments:

  1. suka boh lagu ni....sedak dgr...

    ReplyDelete
  2. dasyat keobsesan awok ni.hahaha

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum muja..

    Lana doakan muja sihat ya.. minta maaf ya dear..lama lana tak jenguk sini..lana dah bekerja skrg. So, masa pun smakin kurang.. :)

    Bagi lana, obses tu boleh jadi baik, boleh jadi buruk.
    Tengok macam cth2 yg muja bagi kat atas ni, ada hasilnya bagus, ada yg kurg bagus kan.. :)

    Tak salah muja teruskan obsesi muja ni..yg penting, jadikan ia sbg platform tuk jadi lebih baik dari skrg. Kita saja yg kenal kelemahan n kelebihan diri kita. Setiap kelemahan bukan utk dibuang terus dlm diri, tapi utk diperbaiki jadi lebih baik.

    Cukup lah tu..kang terbagi ceramah plak,hahahah

    ReplyDelete
  4. kalau jadi yang lebih baik, cara ni memang bagus :)

    ReplyDelete