betol ke no hp kita di pos laju orang lain boleh dapat?? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 30, 2012

betol ke no hp kita di pos laju orang lain boleh dapat??

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

hari ni memang buat aku panas
macam mana nombor baru yang aku tak kenal
boleh mesej aku tanpa aku bagi no hp
and dia cakap amik no aku dari pos laju

memang la nak guna pos laju kena letak no
and pos laju ada facebook
tapi takkan la no hp nak kasi public???
kalau aku nak bagi no aku kat public

lagi baik aku masukkan terus kat header blog aku ni hah
tak pun kat profile pic, status fb, tweet, entry bertajuk no hp aku ke
baru la boleh femes dengan cara yang memang senang giler
tak pun aku comment je merata letak no hp,,

habis cerita!!!!

aku tak tau la betol ke tak dia memang amik kat pos laju. kalau salah harap maaf tapi aku kongsi jugak benda ni untuk dapatkan jawapan yang pasti daripada kengkorang kalau ada yang tau.

BETOL KE NO HP KITA DI POS LAJU ORANG LAIN BOLEH TENGOK????

and kalau betol la no hp kita tu boleh diakses oleh orang lain or berstatus public bila kita menggunakan khidmat pos laju, memang aku rasa benda ni tak patut. seriously rasa memang tak patut. first time orang jumpa no hp aku daripada pos laju. i need an answer. kalau betol la benda ni, something has to be done!!!

7 comments:

  1. dia tipuuu... dia ambik dr tempat lain tu... tak pon dia keje pos laju. hihi. pelik lah..~

    ReplyDelete
  2. mungkin org yg uruskan tu kot yg tengok.. haha. ataupun org kedai topup.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. adussshhh,, dia ni memang muja dah chat kat g+. kedai topup apa lak,,, bukannya sekejiranan,, aiyaaa

      Delete
  3. Tipu je tu..mustahil la..pos laju rasanya diaorang privatekan..selama ni lyeen dah setahun lebih guna pos laju pos2 brg bagai..xda jgk jadi..dun wory..rasanya org tu ambik kat somewhere n dia tipu..Wah..muja ada secret admire ni..hehehe:D

    ReplyDelete
  4. hurmm...never heard of this before... tapi kalau betul boleh diambil dari poslaju kira-kira cam dah breach of consumer privacy policy jugak nih... but bila fikir betol-betol...can't be, it's either:

    orang yang kerja kat pos laju tolong bagi no telefon tu... or dia tipu... or ada orang lain yang kenal awak yang bagi no awak pada dia... hurmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau la,, boleh redha jela kalau betol no hp dah leak. boleh je nak tukar no hp bile2 masa,, hehe

      Delete