budak suka show off, kenapa dengannya? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, November 20, 2012

budak suka show off, kenapa dengannya?

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

kekontangan idea seringkali menyebabkan aku membuat beberapa perkara


  1. buka segala SAYS, CHURP2, BLIN, NUFFNANG, untuk tengok kempen or ads yang best-best untuk ditulis entry, ooo,, ads pun boleh jana idea,,, :)
  2. bukak segala blog yang ada kat bahagian bloglist and let's blogwalk, mana la tau dapat copy 1 or 2 entries menarik.. don't try this at home.
  3. buka segala Pictures yang ada, godek gambar-gambar lama, tengok ada tak gambar-gambar sengal dan bermakna,. ooo.. tengok gambar pun boleh jana idea

so, last night was the time i did the second thing and i found the picture below

a cute comel sikit-sikit girl sedang show off dia punya duit RM100 sekeping,, 

persoalannya sekarang, kenapa budak bertahi lalat di atas melakukan perkara sedemikian. excited bebenor nampaknya.. apakah penyebab keexcitedannya itu? adakah di sebabliknya ada misteri nusantara? bagi aku ada beberapa kemungkinan penyebab kepada terjadinya perkara dia atas:
  1. maybe perempuan ini materialistik. so, symbolism yang digunakan adalah duit RM100 sekeping. maybe duit ni paling besar. sebab tu digunakan.
  2. maybe dia nak menunjukkan bahawasanya Malaysia sebenarnya ada duit RM100 sekeping. yela, salu yang jumpa RM1 je dalam purse dia.
  3. maybe dia nak cakap, "eh, aku jumpa duit RM100. kepunyaan siapakah? ooo,, tiada sesiapa? aku punyalah nampaknya."
  4. yang ni yang paling besar kemungkinan, sebab dia nak show off dia dapat duit baru. kan malaysia baru cetak duit baru. cesss.. 
baru aku teringat memang inilah tujuannya! grrr....

2 comments:

  1. kisah iris dengan duit rm100 pula..masa tue tgh hang out ngn kengkawan..kitorang makan kat xxx..style klu hang out ngn Iris, Iris akan byrkan untuk semua org dulu then baru claim balik..kebetulan dalam purse ada sekeping note rm100..dengan bangganya Iris keluarkan duit tue bayar..sementara tunggu waitress bawa baki, Iris duk tersengih memanjang macam kerang busuk..First time kot sbb tue peghak sikit..haha

    ReplyDelete
  2. saya suka ayat no 3.. cool giler! hahahaha

    ReplyDelete