clean turns dirty. dirty becomes dirtier. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 09, 2012

clean turns dirty. dirty becomes dirtier.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

hye korang,,, today kan,, i hanged clothes and took them inside,, all i did today because of my parents,,, i told mz,, and he said,, jarang dengar aku basuh or jemur baju dekat rumah,, macam la aku tak tau sampai dia nak kena bagitau,, cam la tak leh diam-diam je,, grr,,,,

one thing for sure,, since mr abah bought a new washing machine, manual one, i prefer to hand wash my clothes, ONLY MY CLOTHES,,, yes,, i have done this for years if i am not mistaken,, tapi kadang-kadang datang mood malas tahap bagan aku guna jugak that manual washing machine,, urrggghhh,, and then, i will regret using it,,,

for me, when using manual one ni,, dia leceh,,

  • after putting all the clothes inside. have to wait for the water to fill up the space. tercongok tunggu. if not, i tend to forget. air melimpah ruah. my house is full of water. scolded by my father. 
  • after washing all the clothes for the first time, have to wait again to drain the water, kalau tak tunggu, confirm 2 or 3 hours the wet clothes are left there forgotten, smelly. scolded by my father.
  • then the above two processes are to be repeated for at least two times to get rid of the detergent,, grrr,,,, the more tendencies to forget. so very complicated to do washing with the use of washing machines. scolded by my father.
  • then, have to take the clothes out. put into the drying part. forget to hang them. scolded by my father.
  • lastly, aku tak rasa washing machine ni actually does wash our clothes. dia just putar-putar,, if we are lucky enough, kita dapat machine yang speed dia laju. kalau dah terbeli yang cap ayam, gerak kiri kanan je macam kura-kura tersedak je gerak, lagi naya. no need to wash la. tak de hasil pun. air bazir. letrik bazir. masa bazir. detergent bazir. baju TETAP KOTOR.
seeeeee???? ahhhh!!!!! leceh!!! baik aku basuh sambil mandi, aku tenyeh and tonyoh sepuas hati, no unnecessary dirt to be left of my clothes, aku siram and perah sendiri, and jemur,, alhamdulillah,, done. then aku biarkan baju orang lain tu, abah yang handle,, kalau dia suh jemur, then only i do it,, kalau tak suruh,, bagaikan haram pulak kulakukannya,, hahahahaha!!!!

campaign image

kebetulan dengan my habit to hand wash my clothes,, i just found out about

GLOBAL HANDWASHING DAY

okay first thing first,,, tabiat aku suka basuh baju dengan tangan and this GLOBAL HANDWASHING DAY are totally two different things k,, hahaha!!! jangan pulak ada yang salah faham tau,, this campaign is to ask people to pledge to wash their hands before eating,,

TAK DE KAITAN DENGAN BASUH BAJU GUNA TANGAN.

jom3!!! be healthier by washing hands before eating k,, :D

tak sangka GLOBAL HANDWASHING DAY pun wujud ye dalam dunia ni,, hehehe,,, so,, susah-susah je kan TIL organise benda ni yang telah tidak semena-mena memberi idea untuk aku update entry hari ni kalau tak de yang nak support this GLOBAL HANDWASHING DAY,,,

jom support!!! click HERE :D

 Banner

2 comments:

  1. saya hidup jarang basuh paki tangan sebab saya pemalas.. lagipun saya dari dulu pakai machine manual dekat rumah ni.. so dah biasa kena marah dah kalau terbiar machine tu.. hahaha

    ReplyDelete
  2. rajinnya basuh baju dgn tgn..hmmm kali terakhir saya basuh baju ngan tgn masa kat u dulu aja..tp mmg betul pon yg mesin basuh manual neh leceh sket..menambahkan keja nak kena mop bila air penuh melimpah ruah telupa nak tutup. nice entri dear

    ReplyDelete