hikmah

11/28/2012

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

blogger huda itulah adik aku
dia salu rasa dia nombor satu
aku iakan aje dia begitu
at least confidence levelnya kuat macam batu

hari tu beg duit dia hilang tak tau ke mana
risau di hati memang tak leh nak cerita
ic ada, duit berkepuk pun ada
nak ujian masuk MRSM ic kena bawa

hati risau bukan kepalang lagi
kalau beritahu abah menyinga kembali
sebab takut, semalam ujian tak pergi
ada hikmah di balik kejadian maybe

semalam aku tidur dengan hana
bangun je mencari handset di mana
kuintai sini ku intai sana
ternampaklah purse adikku huda

kulemparkan purse itu kepada dia
dia tengah tidur tak sedar apa
aku nak solat aku kejutkan dia
aku gitau pursenya sudah jumpa

alangkah terkilannya rasa hati dia
katanya kalaulah awal sehari je terjumpa
boleh la dia pergi ujian mrsm semalam punya
nak buat camne sudah takdir Yang Maha Esa

bagi aku benda ini sudah selalu berlaku
dan macam biasa lama-lama tahulah aku
sentiasa berhikmah berlakunya sesuatu
tak usah gusar fikir sampai berkerutu

ingatlah yang Dia paling sayangkan kita
Dia tau yang terbaik untuk hambaNya
sabarlah menempuh dugaan sentiasa
kelak hidup jadi bahagia



You Might Also Like

4 click here, you comment, you are awesome

  1. takpela. tak dapat mrsm pon, leh berjaya gak kan. yang penting semangat belajar n nak berjaya tu ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi feel dia lain kalau sekolah dia ada title sbp or mrsm.. tapi tak pela,, i know she will make it kat mana pun dia study, :)

      Delete
  2. a'aa betoi t... semuanya ada hikmah, walaupun kita rasa tak suka tapi itulah yg terbaikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya ALLAH akak. just have to be positive :)

      Delete

FOLLOWERS

SUKA BELI SINI

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.