how fortunate i am. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 23, 2012

how fortunate i am.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

hari ni aku pegi bandar pasir puteh dengan BLOGGER HANAN HADILA yakni huda yakni adik kandung aku yang tersayang untuk temankan dia tempah a new pair of spectacles. she said that, that place was the place where she bought her current one and my sister, sumayah, bought hers there too. ooo? so? okay. i just feel that all glasses stores are the same. hajatnya nak pergi Maybank to open a new account. i really need Maybank2u now as i love to shop online. or should i not open one because i will be wasting a lot if i have it. urghhh!!!

upon reaching there, not yet arrived, aku nampak dah papan tanda tergantung dari jauh. tulis apa entah, lupa tapi memang ada are symbol specs. macam biasa, nampak bingkai hitam semata tanpa gelas yang sangat lame and typical and for me papan tanda tu is not interesting at all sebab warna dia macam brownish gitu, uuuuu, i really am not into earth colours. PINK is my life, my soul, my blogs, my shoes, my baju kurung, my baju raya. pink is everything. sekali dah sampai, dalam kedai tu, warna hijau pucuk pisang combined with yellow. very the shining, eyes catching! okay, now i know why both my sisters are so keened to get their spectacles done there :)

yang aku macam impressed giler dengan kedai budak kaca mata tu adalah optometrists dia yang sangat sempoi, giler-giler yang bukan giler, sangat expressive in giving out their opinions for the customers, sangat amat sabar melayan kerenah huda yang nak pilih specs macam nak pilih suami. it took forever for her to choose a pair of spectacles!!! urghhh!!! macam la aku tak tau dua tahun lagi tukar yang lain pulak.. grrr,, pastu huda siap gitau lagi best pilih barang ngan sumayah daripada ngan aku sebabnya sumayah is very good in choosing. yeah, aku ni bukannya rajin nak memilih yang terbaik. aku tengok, berkenan, beli. tak yah tengok benda lain yang lebih okay sebab bagi aku, tak de benda yang terbaik di dunia ni sebab sentiasa ada yang lebih baik daripada something tu. i hope you get what i mean. :)

then, i went to buy stuff for my future students at Syarikat Muda Osman. alamak!!! rasa nak sangat capture my new white board with markers to show to you all how excited i am for my first experience of teaching that will be on this coming Sunday. malangnya my camera is with my tuut sebab dia tak de camera for his 2-week program tak lama lagi. tak pela. bukannya aku nak kasi glamour white board tu. cukup la famous jadi the Lady Warrior di sini. ecececey. got also 3 grammar books, year 4,5, and 6. sume yang aku belajar dalam Language Description punya subject ada dalam these three books. insya Allah, aku boleh buat dorang paham macam kawan-kawan aku faham masa aku tolong dorang study. amiin.

 unfortunately, we wasted a lot of time choosing specs that it was too late to go to bank.
  • fortunately, later, i just knew that Maybank is unavailable in Pasir Puteh.
  • fortunately, i didn't waste my time to look for it at all as it is not even there. 
  • fortunately, i don't have online banking system for me to waste my money.
  • fortunately, i went back home early for me to perform my Asar prayer.
see how ALLAH bagi hikmah di sebalik kejadian? bayangkan kalau aku cari jugak Maybank yang memang tak de kat kawasan tu, maybe i will go crazy or at least mentally troubled as i would be looking for a non-existence.

Thank you my dear ALLAH for making me very fortunate!!! :)

1 comment:

  1. rasanya allah tak kasi awak bukak maybank tu agak nye.. kang keje awak nak membazir je.. hehehehe

    jangan marah.. :p

    ReplyDelete