inikah dinamakan SEO?? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, November 18, 2012

inikah dinamakan SEO??

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

pengumuman:
semalam aku dah khatam blog ZACKZUKHAIRI,, and currently tengah cuba khatamkan blog FATIN LIYANA pulak,, adess,, next blog will blog HANIS ZALIKHA maybe and not to forget my favourite blog ever blog MARIA ELENA,, as usual we save the best for the last,, kih3

when i was like hypnotised reading blog IR ZACK,, i bumped into this entry entitled MAKANAN BEBUDAK DULU,, in that entry IR ZACK gitau yang entry MAINAN BUDAK DULU-DULU top in the list with the keyword budak dulu-dulu,,  haissyyy,,, jelousy pun struck my heart in no time.. kih3,, so,, aku pun macam nak try la jugak kan,, mana la tau ada blog aku top search dengan mana-mana keyword,, so,, aku check my entry yang paling banyak pageview,, ala,, sume entry copy paste,, then,, i bumped into this entry: T3 MYCIN. huhu,.

so, cepat-cepat aku type and guess what?????

this is the thing that appeared!!! out of 51k results, my blog was at the top!!! alhamdulillah,, seems like my effort in writing has paid off. for sure i won't forget your contribution for making me very very proud today,,, kih3 THIS ENTRY HERE 

yang ni malu sikit aku nak kongsi,,, tapi kongsi la jugak sebabnya kebersihan sebahagian daripada iman.. out of 148k results, blog aku carian pertama. ok la kan.  kalau tak tau benda ni,, macam mana dengan ibadah kita yang memerlukan kita suci dari segala najis,, check THIS ENTRY HERE 

seriously banyak keyword yang masuk dalam blog aku related to jerawat. aku memang rasa heran dan pelik. mentang-mentang la aku banyk jerawat. tapi tak pela. merasa la jugak blog aku first searc out of 1.8 juta carian. baca THIS ENTRY HERE.

yang ni lagi la aku pelik. aduss,, seo ni penuh dengan misteri. dengan keyword cara hadapi stress, blog aku lagi menominasi tempat teratas out of 1 juta 100 ribu results. huhu. seriously bagi seorang blogger picisan, aku rasa sangat macam happy giler. THIS ENTRY HERE.

for the first time dalam blogging career aku, aku dapat 1K++ pageview untuk dua hari berturut-turut. blog picisan la katakan. alhamdulillah sangat. tq to google for your willingness to promote my blog. kih3. THIS ENTRY HERE.

baru je publish sehari, esoknya terus ada di first search google. alhamdulillah. tq google for your kindness. THIS ENTRY HERE.

mmm,,, apa yang buat dia jadi macam ni ye,, maybe sebab aku tulis something kat bahagian Search Description,, kalau korang guna updated blogger interface memang ada,, kalau yang old blogger interface tu aku tak sure ada ke tak,, rasanya macam tak de,, cer check,, so, lepas ni, sila la guna updated blogger interface and fill all the blank spaces yang ada kat belah kanan tempat korang tulis entry tu,, insya ALLAH by doing that, kita boleh tengok blog kita kat tempat first dalam google search,, hehehehe

ps- maksudnya aku boleh je kan cuba contest seo lepas ni. tapi still aku takut. btw, makin meluap nafsu nak blogging,, kih3

 Banner

7 comments: