it is her, the real Hitler. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, November 14, 2012

it is her, the real Hitler.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

i walked with no aims in my house,, what else to do during holiday except waiting for him to contact and text saying love words? ok. i am not a mengada wife. mataku tertancap di satu corner dalam rumahku. eh eh,, aneh,,, apakah? siapakah? apakah yang membukit di sana,,, di sini tanah landai sahaja,, ku jalan,, kudekati,,, yelah,,, curiosity kills the cat,,, ces!!! kain seminggu tak lipat rupanya.

akak: (like a boss, dictator ala-ala hitler)
hana, amik sumer letak depan tivi. hari ni akakmu ni akan membuat kejutan budaya . cepat!

hana:
ok. tapi kak lipat sume. adik nak punggah letak dalam rak baju je.
(ko nampak tak yang aku nampak? she is more a dictator than me and she is my youngest sister,, good. :))
akak:
yela!!! grrr,,,,

si chantek.
ekspressi mintak belanjakan bege and she would be disappointed of course. :)

hana memunggah dengan setangkasnya,, tapi bila si abang umar ada, any kind of job would not be easy,, nangis budak tu didajalkan si abang,,, nasib baik la adik,, kalau tak,,, aku dah biakan aura jahat merajai. astaghfirullahalazim,,, nasib baik tangan tak tergerak nak amik batang penyapu biar berbirat si abang,, sebenarnya takut si umi cakap camni, ' umar tu anak umi, umi je boleh pukul ' and aku seram nak menjawab begini, ' ok, fine. pukul la cepat ' ok. tak perlu cakap sebab umi takkan pukul anak dia,, that is why she is loved by us. :)

daripada membukit atas kerusi merah,,, sekarang membukit pulak depan tivi menandakan hana sudah menyudahkan kerja membukitkan itu. and she really did what she said. she left me with the 'bukit'. pandai adik akak :) siap turun gi bawah, gosip-gosip dengan Mak Su Yah, the clerk aka her mother angkat. nampak tak betapa bijaknya adik aku itu to avoid the lipat baju thing. fine. see? hana is the actual Hitler here. and she is the youngest sister of mine,, good :) eh,, bijaknya tu macam akak dia la jugak kan????

tapi my eyes were still immobile. kept watching tv.. fashion was on the zee variasi, with Priyanka Chopra  the hot, the vague, how can i miss the film even i had watched it before?? i love the sexy Priyanka Chopra. even Aish cannot win over her :)


yang aku minat of course la yang tengah, Priyanka Chopra :)

brief synopsis:
meghna was a successful model. she lost her confidence after she was forced to abort her illegitimate child with sarin, a wedded, gatal husband, to save her career and Panache, her modelling company. and so on,, suspensenya,, adakah anak itu jadi hantu? adakah Meghna bunuh diri? saya yang hidup and sapa yang mati? korang tengok la sendiri. :)

back to the real world.

hana:
ooo,,, orang dah letih2 memunggah. kak tak buat pape pun ek.
akak:
nak buat la ni adik,,, grrrr,,, (tak puas hati si chantek marah)

dengan mata pada tivi, sesekali mata mencari baju yang sesuai untuk dilipat,, yang ni ok. yang ni baju aku, ok. yang ni mmm, baju hana ke baju aku ni, ok lah.. yang ni, aik keciknya, tak ok. yang kecik-kecik aku letak tepi. tak yah lipat la. tak de pekdah. lipat tak lipat, saiz tak berubah. dasar muja pemalas! baju umi ngan abah letak tepi. lipat la sendiri. bukan aku tak tau umi mana suka cara aku lipat yang hentam keromo,,

SOURCE. cara dr umi lipat.


dr. umi:
kak, lipat la baju symmetrically. baru la tapak dia besar. baru la tak senang jatuh.

otak aku menjawab:
yela,, umi lipat je la yang lawa,,, wekkk,,

mulut menjawab:
ok umi, :)
( see? i am really obedient. )


ok. nasib baik la tak sampai tahap kena ukur ngan pembaris. yes. kaum umi ni keje dia ada etika and reasons for the ethics to exist. bukan macam kaum anak (me as the example). lipat baju je pun. symmetry ke,, wide base ke,, ti dah amik, jatuh jugak. i know myself and my siblings. we don't appreciate the art of folding clothes. :)

ps- next entry, usaha kuruskan si chantek :)

 Banner

3 comments:

  1. priyanka chopra?? haha.. lama tak dengar nama tu.. hehehe.. menandakan saya da lama tak tgk hindustan

    ReplyDelete
  2. saya tak minat lipat baju. saya minat gantung baju.. so baju saya banyak yang bergantung je walaupun tshirt harian.. hahaha
    nampak kan pemalas saya kat situ? :p

    ReplyDelete
  3. haha mai lipat tak kemas...tak layak kawin lg T___T

    ReplyDelete