misi kuruskan dia 2 - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, November 15, 2012

misi kuruskan dia 2

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

once nasi lemak and burger sudah aku ratah-ratahkan tanpa belas kasihan melihat hana yang hanya mampu melihat, we continued our journey,, a long way to go ahead,, i really hoped for hana to be strong, to be glad because that was the time that she could spend with her beloved sister, as she knows that we are doing this for her.. kak mana lagi sanggup jalan dalam lingkungan 5km nak kasi adik dia kurus habak mai,, eh ,, aku la tu,, hik3,,,

misi kuruskan dia 1

on the way, macam biasa, hana pot pet pot pet. kalah aku,, eh. dia dengan beg warna hijau hari ni (her pink bag teringgal kat kampung) dengan air dalam botol pink (botol air aku la dirembatnya. good girl). dia memang tak pernah tinggal air kalau nak jalan jauh,, eh, jauh gak weh rumah aku ngan gong jering,, adala dalam 3 kilometer setengah and sesuku. korang sanggup ke nak jalan macam kitorang?

on the way macam biasa, orang-orang sekeliling pantang tengok awek cunz jalan dengan adik comel dia,,, mula la mata tajam memerhati,, yang paling parah kat orang yang lalu lalang ngan moto and kete. kalau muka tu macam ZACK ZUKHAIRI tak pela jugak.. tak pun macam BONI KACAK,, ni tak,, muka macam makhluk yang Charles Darwin dakwa nenek moyang dia, bukan nenek moyang aku. korang tau kan? tak tau? sumpah nerd. google la korang ye,,, kasi bermakna sikit ilmu yang korang dapat tu :)

tak kurang juga pemandu lori yang memang mata dorang asyik mengadap pasir je. berhabuk katanya. so sekali pandang perempuan melayu terakhir macam i ni, dan dan je habuk hilang. kalau mata je cari pasal tak pe, sesaat je sebab lori bergerak, ni tak, bunyi kuat honk tu meninggalkan dendam yang kritikal and parut mendalam yang pedih di hati aku nih. alamak, lupa lak nak hafal no plate. kalau tak, boleh aku toreh kalau terjumpa kat kuari mana-mana. ok, that is very really not me. :)

sedang syok berjalan, aku bagaikan terpandang manusia bermotor yang pernah sat on the throne in my heart masa modo-modo dulu.. dia tak sempat duduk aku dah tendang dia keluar cepat-cepat. hehe.. alaa,, zaman tak matang. tak baligh lagi kot time tu,, lex r kan,, huhu,, silap orang kot,, bolayan,, ayuh hana,,, kita gegarkan,,, errr,, kita gegarkan bumi gong jering tercinta dengan kejayaan kita berjalan kaki dari selising,, ayuh!!!!

mr ex:
eh,, muja?

aku:
eh,,, mr ex!!!!!!

mr ex:
mung buat gapo ni. mung jaley dari rumah ko???
(muka terkejut mengalahkan cipan.. eh,, cipan tu muka dia camne ek?)

aku:
aku exercise sikit. nok monggek buleh?
(otak jahat mula mainkan peranan jahatnya.)

mr ex:
buleh. mari r. hehe
(sambil sengih gedik sambil mengusap dagu tak berjanggut. ingat hensem sangat???)

aku:
dream on!!!!!!!!!!!!
(puas hati aku dapat kenakan dia.. hahaha!!!!)

mr ex blah dengan muka sebal tak leh monggek ngan aku,, ingat senang nak aku naik motor ngan dia,, kena bayar mas kahwin dengan wang hantaran dulu,,, baru bleh,, kih3.. on the way tu,, aku tak de keje gi luah perasaan kat hana,, see how childish?? aku, wanita,, ecececey,, berumur 20 tahun bercerita kepada hana yang berumur 9 tahun dan meminta pendapat dan pandangannya. bagus. :)

tak memahami.. bla bla...bla.. tak romantik.. blu blu,,, pompuan tak tahu malu.. tak expressive.. blurr blurr... huh,, tu la,, nak putus.. benci la,,. tak nak la,, mesej,, bla blu,, sayang tak... tak sayang... blu bla... tak tahan.. cari lain. :)

selesai je sesi luah perasaan, sampai la aku di tempat yang dituju. galak kami diketawakan. hana lagi la teruk kena,, besar la.. makan 2 pinggan la,,, makan banyak la,, tak reti kenyanglah,, kecian,, sabar ye hana,, kak kan ada.. dorang tu jelez sebab dorang pun tak pernah buat benda hebat macam kita,,, kita dah jalan 6km dalam 2 hari,, dorang apa ada? hanya mulut untuk mengata dengan lemak merata-rata,, tak kemananya mereka,, Allah sayangkan kita :)

sampai, rehat jap, mesej ngan mz. ada la beberapa kerat,, then,

mz:
ingat doa nanti

aku:
doa apa

mz:
doa akhir tahun dengan awal tahun. BUKU AMALAN BARU. :)

aku:
yela. nanti aku google.

mz:
belakang surah yasin selalu ada. selamat tahun baru.

aku:
ye. tapi senang google. (sesi cover malu)

lebih kurang macam tu la conversationnya.. and aku pun sedar,, aku ni,,

tahun omputeh kita sambut kemain, tahun Islam kita buat tak endah.
tahun omputeh kita tulis hari-hari atas buku latihan, ingat ke kita tahun Hijrah?
tahun omputeh jadi penentu hari kelahiran kita, kita ingat ke dalam tahun Islam?




nah lagu seketul. buat pedoman kita sumer.

azam TAHUN HIJRAH baru:

nak naikkan 'markah' dalam BUKU AMALAN. sekian.

ps- aku ni pemaaf orang nya. terhad kepada orang yang sudi meminta maaf sahaja. harap maklum.

 Banner

3 comments:

  1. Selamat maju jaya yea. Jom join segmen saya.

    ReplyDelete
  2. saya dah lama tak bejoging.. badan susut secara tak elok.. diet dengan cara tak makan ;(

    ReplyDelete