misi kuruskan dia. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, November 15, 2012

misi kuruskan dia.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

sambung entry lipat kain. huh,, seriously, this folding thing is the most seriously boring task to be done during holiday,, naik kematu bontot duduk melipat and naik cramp tangan aku punya ligat melipat. idea melarikan diri dengan kelajuan kilat sabung-menyabung menerjah.

kak:
adik, hari ni kita jalan balik gong jering (like a boss.)

hana:
ok. tapi nak awal. lepas asar terus gerak. kalau kul 6 ke atas adik tak nak join.

kak:
ok la adik.

nampak tak sape bos yang sebenarnya?????

ok. Fashion on zee variasi had ended but folding clothes seemed to be endless,, ahhh!!! peduli hape. kusuruh hana solat. alhamdulillah, adik bongsu ku bukan macam adik jantanku. dengar cakap je,, bagus. ok. nampaknya adik aku lagi bagus bab solat daripada kakak. good :) muka malu masuk jamban, amik wuduk. solat asar mintak diampunkan segala dosa aku mengamuk sakan dengan orang-orang yang tersayang. eceh.

on the way,

kak:
adik tau tak berjalan ni bagus untuk kesihatan. malah lagi bagus daripada berjogging. kesan dia lagi lama. tak de la berenti je sehari, naik balik 2kg lepas hilang 1kg. adik nak kurus tak?
(sebenarnya teringat kata-kata Fatin Liyana, the Doctor Blogger, pasal jalan kaki. bajet pandai punya kakak.)

hana:
nak. ye. tahu. kak cakap benda sama tiap-tiap kali kita jalan kaki balik gong jering. :)
(sambil sengih bermakna)

aku:
ok.
(tak puas hati sebenarnya)

we walked and walked,, aku tak henti-henti suh hana up sikit speed dia kasi walking ni effective. tiba-tiba, alamak!!! hah sudaahhh,,, apa aku nak buat ni??? bahaya menjelma. danger danger danger!!! danger dia tu tahap danger kalau Ultramen punya lampu kat dada sasa tu tunjuk kelip-kelip warna merah. aku dah gelabah gila... macam mana la boleh terjerumus dalam kancah errr,,, kancah apa,, kancah la hape-hape pun,, yang penting benda yang tak diingini...


source
nampak tak lampu di dada ultraman dah menyala tu??? apa yang aku nampak sebenarnya?? korang boleh teka tak?ok la. kedai nasi lemak dengan nasi kerabu.

kak:
adik, jom singgah kedai makan nasi. kak nasi lemak dua. err,, burger special satu
(bege untuk aku sorang,, hana tak leh. diet)

so,, korang rasa berfaedah tak sesi berjalan kaki kitorang ketika itu? hang pikey sendiri. aku malas. tension.

 Banner

1 comment:

  1. hahahahaha..xpe..stil membakar lemak jugak tu.. nasi tu untuk tambahkan tenaga je.. cewah.. macam betul je apa saya cakap ni..

    ReplyDelete