my very first i-myself-made header,, :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, November 08, 2012

my very first i-myself-made header,, :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

hye korang,, hari ni,, sekali lagi aku menjenguk BLOG WAN HAZEL untuk menuntut ilmu pasal photoshop nih,, for a blogger like me ni,, of course la aku dok sibuk belajar macam mana nak buat transparent header,, and i made it!!! yahooo!!!!!


aku dah boleh crop picture tu walaupun aku terpaksa cover edges yang terhasil because of my lack of experience dengan paint brush kat photoscape,, header di atas gabungan photoshop and photoscape ok,, jangan main-main,, nampak cam simple,, tapi berpeluh jugak la aku dok crop gambar ni,, dah la ada sulam kat bahagian tangan that makes the edges more visible,, geram,,

it is a very simple one,, i dont like simple things.. so i am not going to use it as a header for now,, hehe,, nanti la aku rasa bosan dengan my current header ni baru la aku tukar ngan my own made header ni,, hehe,, cer bagi comment so that my header above tu boleh jadi more glittering la orang kata,, once again, i really don't prefer simple things as i love to exaggerate things,, haha

ps- mmmm.. asyik warna merah je aku nih.

 Banner

11 comments:

  1. eh awk xleh sign in google via google friend connect dlm blog sy? kenapa sy boleh je...

    ReplyDelete
  2. Hi dear! huhu okla ni pandai wat header dah! ^^ Jom singgah saya pula.. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/me-as-gypsy-girl-in-urban-street.html

    ReplyDelete
  3. ermmm..komen jujur akak ek..

    cpt rajin dan buat baru yg akak aka kata "wow"

    sbb.. akak rasa header tu is so not muja yg akak selalu tgk gmbr nye vavavasssss gitu..

    :)

    hehe..jgn marah ek....

    cepat rajin praktis , cpt pandai cpt buat header baru..

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la... cam simple sgt kat mata akak la.. sbb biasa muja akan buat akak wow ..hehe.. entah la..cam simple sgt.. background putih kan.. muja kan ada byk lagi koleksi gambar muja yg cantik2...tinggal nak pilih je kan... kombinasi warna pun nak kena jaga jugak kot.. gmbr skrg cam kilat kilat kan? (ke kat mata akak je?) background putih jadik cam tak nampak menyerlah sbb itu adalah so not muja.. ;)

      Delete
    2. ni pun header cuba2 je kak,, hehe,, memang tak nak guna untuk header blog ni pun,, :D

      Delete
  4. hurm.. rajin betul dia buat header ye..hehehe

    ReplyDelete
  5. boleh asah lagi ni.. insha allah akan cantik lagi :)

    ReplyDelete