review CLEAN & CLEAR, ACTIVE CLEAR. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, November 15, 2012

review CLEAN & CLEAR, ACTIVE CLEAR.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

walaupun aku hitam, berkilat, aku ni jenis anti and musuh tradisi dengan jerawat. but still, jerawat suka anggap aku kengkonon best friend forever dia. nak gesel-gesel and manja-manja ngan aku. jerawat sangat membencikan you know!!! kalau sekali dia naik, dia tak naik yang kecik-kecik, yang pangkat datuk jerawat terus naik kat muka aku yang gebu ni. eh. dulu, masa kocik-kocik, still cute and inosent, still tertanya-tanyap porno tu apa, jerawat biasa naik sekali je sebulan. do you get what i mean? good. sangat pandai my readers ni,,, well done!! :D tapi, setiap kali itulah aku merana.

kalau dia dah naik atas dahi nak sujud kemain sakit. tapi dapat pahala. tak pe. :)
kalau dia naik atas pipi. tak yah tunggu. parutnya hampir tak mungkin hilang. :)
kalau dia naik tepat-tepat atas hidung. obvious giler. malu, tak pe. still cute. :)

yang paling tak menahan,

kalau dia naik DALAM HIDUNG.
can you imagine how hurtful it is for me to korek my hidung???

perbuatan tak senonoh aku time kat sekolah. tiap kali naik very obvious pimples; pegang something termasuk la pencil case saiz double XL to cover the pimples. bajet orang tak tau ada jerawat belakang pencil case tu. how childish. but it worked to lessen the misery of having pimples. :)

after i graduated from my high school. eh.. korang ingat tak aku sekolah kat mana? yela.. tak ingat,, i tell you one more time k,, SEKOLAH MENENGAH SAINS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA. ye,, nama sekolah berasrama penuh terpanjang di Malaysia mungkin. sila khatam dalam sepuluh kali. insya ALLAH ingat. sambung citer, kiranya aku keluar je sekolah lepas amik SPM (period of horror),

aku berenti main basketball terkinja-kinja,
aku berenti jogging like orang gila,
muka pun makin berkurang melaninnya,
lemak semakin bermaharajalela,
and tetiba satu perkara yang tidak dijangka berlaku.

JERAWAT BEKERJASAMA MENGHANCURKAN MUKA.
bagus :)

i really don't know what has caused the pimples to appear very rapidly after my school years,, there are some possibilities to list down actually.


  • maybe sebab hormon kegatalan dan kemiangan meningkat? possible.
  • maybe stop main sukan buat hormon berubah, jerawat timbul? possible.
  • maybe muka aku memang telah sampai fasa berjerawat macam orang lain? possible.
  • maybe aku ada mengata orang berjerawat, then jerawat balas dendam kat aku? possible.
  • maybe jerawat nak kurangkan kecantikan dan kejelitaan aku yang melebihi had ini? possible.

seriously aku tak tau. aku ingat fasa berjerawat ni setakat one month, 2 months, how many months? eh. aku jenis kira baru freshie la dalam penghasilan jerawat secara pukal masa tu. seriously malu, sakit, tak tau nak buat apa. tension!!!! then, macam-macam la aku cuba, product umi bagi, T3, oxy, and the list goes on and on.. korang tau tak penat nak handle kengkonon best friend kaum wanita ni????? daripada aku anggap dia 3 or 4 bulan boleh hilang, dia memanjangkan tempoh due nya sampai la 3 tahun dah kalau kira sekali ngan tahun ni,, can you tell me sape tak hangin?? dah la time ni proses mencari pasangan hidup sedang active dijalankan. :)

then one day, TEACHER AZIZI cakap dia ada guna something baik punya yang TEACHER ALANG guna time dia ada jerawat hari tu. aku buat dono je. kepercayaan aku dah luput untuk product apa-apa pun. then, one day aku tengok BLOGGER LYSSA FAIZUREEN posted entry about CLEAN & CLEAR, ACTIVE CLEAR. haaa??? lyssa kot. confirm leh caya ni. macam ni la blogger minded kepunyaan aku. kalau blogger tulis aku lagi cepat percaya daripada kawan-kawan aku cakap. hehe,, rasa nak memiliki ACTIVE CLEAR dah bercambah masa tu. then aku gi bilik TEACHER ALANG and tengok-tengok,, laaa,,,



benda ni ke yang dorang cakap tu,,, bagus. confirm aku akan dapatkan. gi TESCO ngan si dia. terus grab satu,, :)

result:
aku cukup puas hati. jerawat yang dah 2 bulan bermukim di dua-dua belah muka aku makin melandai. tak membukit dah. merah-merah pun makin hilang. parut pun tak tinggal sangat. cuma ti dah betul-betul hilang, aku akan guna benda untuk hilangkan parut pulak. benda yang boleh hilangkan parut yang amazing and marvellous la!!! ti aku review lagi k :)

 Banner

2 comments:

  1. saya dah lama tak pakai pencuci muka.. saya nak biasakan muka dengan air je.. dah xnak pakai bahan2 kimia.. huhu

    ReplyDelete
  2. klw yg bintik merah2 tu pun hilang jgk ke? hahhaah entah benda alah ape melekat kt muka aku then tetiba pulak timbul brjemaah..

    ReplyDelete