review: free download 21 teknik diet yang berkesan. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, November 19, 2012

review: free download 21 teknik diet yang berkesan.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

tajuk entry hari ni aku buat dengan penuh emosi ye,, so, do say it aloud with full of emotion too,,
AKU NAK KURUS!!!!!!! Bagus,, rasa lega kan? itulah fungsinya,, kih3,, so hari ni aku nak citer pasal bentuk badan,, cliche ek? but, wait till the end of this entry and you will find things that will differentiate this entry to others,, keep reading k,,masa aku kecik ni aku antara manusia yang tak berapa nak makan sangat,, yes,, now? of course it is totally the opposite. hehe.. time aku kecik cenonet dulu, aku ni banyak sangat songehnya

dorang ni jenis tak leh masuk dalam sistem penghadaman aku
sayur?? reject!
tomato?? errrr,,
telur kuning?? ptuii!!
udang?? yuckss!!
sotong?? suckss!!
ikan?? omei!!!

pernah aku try macam telur kuning ngan sayur.. trauma beb bila muntah macam orang tengah morning sickness,, aiyoyoyo,, makan buat naya je,, camtu la lebih kurang. apa je yang aku makan?? banyak gak la.. nasi dengan ayam and vise versa and jugak buah.. yang jadi favourite kompom la durian ngan mangga,, sedap wooo!!

nasi ayam, wowW!!!
nasi dengan ayam masak merah, yummy!!!
nasi dengan ayam masak kicap, best woo!!!
nasi dengan ayam masak paprik, cayalaa!!!
mcd and kfc, perghhhhh!!!!!
 segala spesies masakan ayam kot,,tu jela,,

dengan tidak semena-menanya aku pun menjadilah seperti seorang budak kurus keding yang kalau korang tengok tak de la ko nak camni macam selalu, "eh,, comeynya, kalau la budak comey ni adik aku, boleh aku bawak teman dating ngan future hubby aku,, olololo" tak denye,, sume datang ni la ayat dia

"nape yang kurus sangat ni??"
"huduh dah la dio kurus sangat nih"
"umi ngan abah tak bagi makan ke??"
"olohla,,, kurusnyo la,,"

and aku memang dendam ngan dorang semua yang telah menghasilkan satu mind set yang begitu hebat dalam mengubah persepsi aku otak aku yang baru-baru nak masuk sekolah masa tu cakap,

" kurus huduh. gemuk lawa"

bila dah otak aku asyik process mesej di atas, aku yang dungu ni mula membuat langkah yang kengkonon bijak giler la,, aku start paksa makan. aku dah kenyang pun aku makan gak. aku cedok lagi nasi bia membukit.. tambah-tambah time orang ramai. lagi membara aku punya spirit nak tunjuk kat dorang yang aku pun boleh makan banyak tau.. bila aku start makan tu,, tetiba yang tak sedap and meloyakan suatu ketika dahulu dah jadi cam best pulak. ke dorang melakukan proses evolusi rasa dalam tempoh tersebut?

pulut sotong? sotong je pun
udang? boleh la..
ikan? eh, dulu tak sedap
sayur? gulppp (aku telan tanpa kunyah.)

tambah pulak bila sampai masa aku kena masuk asrama. 5 tahun kat sana memang mengubah selera aku dengan sepenuhnya. daripada budak yang kecut tengok sambal warna merah ala-ala gelombang merah, eh, aku jadikan sambal tu macam kuah pulak time mak cik dining hall buat kuah masak terung, ada gak yang sampai bebila aku memang tak leh telan; terung, tauge and timun batang. sampai sekarang aku teringat rasa dia yang errr,,,,

seingat aku berat time form 1, i repeat tingkatang 1, adalah 46kg. giler berat aku nih! can you imagine how much i weigh now? you can, ok tak payah imagine. takutnya aku akan kegemukan menggesa aku masuk team basketball, makin semangat aku makan. yela, time tu tak denye nak risau badan naik ke hape, hari-hari paling kurang 2km jogging excluding Friday. pastu tak masuk lagi yang part kena lari pecut macam kena hambat hanjing atas court, sila bersyukur aku masih hidup untuk taip entry ni hari ni. :)

zaman kegelapan hadir time lepas aku habis SPM,, proses terkinja-kinja atas court and padang stopped. tapi still proses makan macam budak kebuluran carry on macam biasa,, rasa hebat sangat,, ingat sel otot tak degenerate barang kali. lepas je aku berenti main, berat naik 5kg dengan jayanya, clap clap clap!!! :) aku tersenyum puas. padan ngan muka aku.


pemilik bentuk tubuh impian. :)

what should i do nak dapatkan balik body yang ala-ala lisa surihani? dapatkan balik? oppss,, i have never been as thin as her before,, kih3,, ok,, dapatkan body ala-ala dia,, satisfied? grrr,,, nak koya sikit pun panas,,,, btw, inilah rahsianya!!! aku jumpa time proses blogwalking tadi,,



BLOG ONLINE DIET
INFO DIET FANPAGE

kat blog ni korang boleh download 21 Teknik Diet Yang Berkesan secara percuma,, and for likers fanpage boleh dapatkan tips diet harian and boleh tanya and bercerita pengalaman diet jugak!! admin tersangat la best, sume benda dia jawab panjang and bukan ala kadar seperti, MAKAN SIKIT.. o tidak,, siap ngan keluar pasal carbo lah, skeletal la, kilojoule, segala macam istilah la yang in sya ALLAH akan bagi kita pemahaman yang sebenar tentang diet. memang banyak sangat ilmu diet kat situ.... best3!!! i have download it dengan jayanya freely,, tak habis sesen kecuali part bayar letrik dengan wifi yang aku guna nih,,, hehe.. pesan penulis,

"sila download secara free before dia caj RM10"

ps- im not paid for this promoting entry. buat dorang-dorang yang penah ejek aku kurus dulu! see how i look now sebab korang???? grrr!!!  uwaaaaaa!!!!!

 Banner

4 comments:

  1. nice entry! Thanks for the tips, n jangan lupa jalan2 la kat blog saya..

    http://deanridzwan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. nak kena terjah jugak tu.. saya pun makin tembam sekarang ni.

    ReplyDelete
  3. saya selalu baca pasal diet2 ni tapi tak pernah nak ikut..ayik buat diet sendiri je.. haish..

    ReplyDelete