stainless steel vs silver ring - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, November 16, 2012

stainless steel vs silver ring

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D


dulu my father used to have his old watch yang habis battery on his wrist. your father pernah tak buat benda ni? hey abah, why why why do you put on a watch without battery? is there any use of doing that?

maybe boleh betulkan pengaliran darah sebab dia buat traffic jam dekat tangan?
maybe boleh kasi nampak lebih cool pakai a watch that has immobile needles?
maybe boleh increase confidence bila tetap yakin walau memakai malfunctioned watch?
or... boleh kasi orang nampak yang kita ni macho? mana satu jawapannya???

huh. aku macam pelik giler time tu. yela pemikiran budak kecik yang comel masa tu; watch is for us to know the time. when it does not show the time anymore, there is no use to put it on right? agree with me anybody? so, when i feel the feeling of losing something that we always have with us even when we are disposing waste in the toilet, now i know why my father still used his batteryless(CAUTION: this word does not exist in English language.) watch when i was small. aku yang tak reti bahasa boleh tanya

aku:
abah, kul bape dah ek

abah:
err,,, ermmm,, jam abah rosak ni. tanya orang lain (bajet berbisik)

dah la ada orang yang not listed dalam family members aku time tu,, tak ingat dah siapa, maybe dia tak sefamous aku, or maybe dia tak sepenting mana untuk ku simpan dalam memori 100mb aku ni... by the way, padan muka abah.. lalalalala,, aku wat muka innocent je. aku kan budak kecik comel and cute. budak kecik comel tak leh kena marah. ti nangis.. aku lettew,, hehehe..


but, since i lost my previous cincin given by my ex, (jangan la dia baca entry ni. terasa ulam jantung lak dia nanti) aku rasa macam tak selesa kalau tak pakai cincin. aku rasa macam ada something missing, something incomplete pada diri aku kalau tak pakai. rasa macam TEACHER ALANG tak leh makan kat mcd sebulan sekali,, lebey kurang macam tu la rasa dia,, sorry lang,, terbagi tau mung addicted to mcd,, ahaks!! :)


my lost ring. cantik kan? boleh tahan la jugak taste ex aku ni,,, hahaha!!!

disebabkan rasa tidak selesa yang macam sangat menerkam jiwa,, i feel that i really need a replacement,, ececey,,, so, just few weeks ago i bought a stainless steel ring but ternyata stainless steel is only a phrase, terbukti stainless steels still produce stains at the end,, cess guwa tertipu setelah ditipu auntie penipu!!! menyesal giler!!! rugi kot RM20. aku macam tak puas hati giler babas. then, masa gi Parkson while waiting to go to Tesco, i bumped into a very nice looking ring (at least to my eyes). masa tu dah nekad tak nak beli barang stainless steel, nak beli silver.

my latest ring :) sorry gambar amik ngan lifeframe by ASUS je.

 time bujang terang tang tang ni, kita guna silver yang gorgeous ni dulu.. yang gold mahal la pulak, aku decide beli gold ring nanti nak kawin je,, baru bermakna sikit,, it will be my first gold ring ever,, cool isn't it? :) lagipun, i hate the gold colour yang macam kuning tu,, (for your information, i love pink and i despise kuning :) 

my wrinkled hand with my silver ring. good good je kan,, hehe

ps- boleh tak silver ring jadi wedding ring???

 Banner

8 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. kalau muja x suka emas kuning.. belilah emas putih as cibcin kawen.. cantik... :)

    ReplyDelete
  3. errr.. muka.. nak pinjam setahun boleh??hahahaha

    ReplyDelete
  4. boleh je..lagipun cincin kawin bukannye utk digadai ye dak? xkiralah bahan apa pun kat dlm tu..tettt..akak punya cincin nikah gold murah2 pun ilang..sedey hati my abg sayang. akak lagi le sedey...waaaa...walaupun murah, tp kenangan time nikah tuuu..huhu

    ReplyDelete
  5. boleh je..lagipun cincin kawin bukannye utk digadai ye dak? xkiralah bahan apa pun kat dlm tu..tettt..akak punya cincin nikah gold murah2 pun ilang..sedey hati my abg sayang. akak lagi le sedey...waaaa...walaupun murah, tp kenangan time nikah tuuu..huhu...sabo ajelah :|

    ReplyDelete
  6. Cincin plastik amat dialu alukan bg mereka yg menempah perkahwinan bajet. Hahaha.

    ReplyDelete
  7. saya dah lama tak pakai cincin.. asyik longgar je kat jari ni.asal beli je hilang.. haish..

    ReplyDelete