tarikh lahir dalam tahun Hijrah. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, November 15, 2012

tarikh lahir dalam tahun Hijrah.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join nuffnang here :D

sempena tahun baru ni,,, tetiba aku terpikey,,

bila birthday aku, adik aku, parents aku?
bila tarikh first date aku dengan si dia?
bila aku akan jumpa mz for the first time?
bila tarikh aku kawin dengan laki aku? eh.

so,, proses meng'yahoo' ku dulukan sebab aku kesian kat yahoo tak de dah yang nak guna yahoo sekarang. cari punya cari tak jumpa yang aku cari. tercari-cari jugak la aku mencari guna yahoo. dengan niat suci nak tolong yahoo. ternyata. memang patut tak de yang nak guna yahoo. alhamdulillah hari ni aku tau. :)

once aku bukak google. taip TARIKH LAHIR DALAM TAHUN HIJRAH. bersusun keluar blog yang dah pernah buat entry pasal benda ni. and within seconds aku dah jumpa benda yang aku cari. so??? can you tell me how am i going to boycott google?? aku pun nak gak mensupport pemboikotan,, but,, aku tak berdaya. sob3,,
(alasan semata!!! hendak seribu daya!!!)

muja's birthday

mz's birthday

his birthday. 

amboi.. mz punya birthday kemain cari,, family sendiri malas nak check,, hahaha!!! dorang cari la sendiri,, tenet ada kan,, kih3

LINK 
click link kat atas then masukkan tarikh masihi. click gregorian to hijri date. then you will know your dob in Hijri :)

ps- boleh tak mulai tahun depan aku nak celebrate birthday ngan si dia tersayang dalam tahun Hijrah? hehehe

 Banner

3 comments:

  1. Wah rajin gitu..akak lahir bulan syaaban gak. tp akak lagi tua dari muja 11 thun gitu. :)

    ReplyDelete