teacher busuk tak suka mandi menganiaya murid. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, November 26, 2012

teacher busuk tak suka mandi menganiaya murid.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

hari ni aku pulak yang lewat. dengan tak mandi laginya aku dengan bersenang hati dok melipat kain yang membukit atas kerusi. sebenarnya hari ni adalah hari yang membahagiakan. air mata sudah kering sepenuhnya,, ecececey,,, mm, aku rasa benda inilah yang patut aku lakukan. bangun pagi, lipat kain dulu, mandi, ajar english. sepatutnya la,, tapiii,,,,

hari ni students aku gedik pulak datang awal. semalam dorang lewat aku yang jadi penunggu gua setia. hari ni terbalik pulak. nasib baik amir gitau yang rasyikah ada kat bawah dok tunggu. aku pun marah gak la sepupu aku sorang tu. dok saje kat bawah, yang tak tekan loceng tu pehal??? bikin panas. sabar jelah ngan students aku nih! kalau amir tak sedar pun dorang dok tunggu macam mana,, tak pasal2 perempuan tumbuh janggut kat rumah aku ni, menuggu Teacher Muja yang tak mandi lagi,, adess,, memalukan betol,, iyoyoyo,, ammaaa,,, appaaa,, innepoooringgek!!! huh.

aku turun, aku pun suh dorang masuk ikut pintu sebelah. kira pintu pendua la. my parents were not yet at home. macam biasa gi dating pepagi. breakfast sesama. nanti aku ngan future hubby aku pun macam dorang gak. eh. tup tup erina pun ada sama ngan dorang. issshhh.. semalam kak han kata nak datang lambat sikit sebab nak tengok buletin pagi. aleh-aleh boleh lak anta erina datang awal hari ni. maybe dia ikut nasihat aku yang aku cakap pukul sembilan dah nak start bukak klinik kot.

sangat memalukan dengan seluar bawah lutut, tshirt kumal, rambut ala-ala singa, bau ala-ala perfume hope. haiyaaa. jatuh sungguh saham Teacher Muja this morning. harap-harap erina tak de abang umur 20 tahun ke atas. hehe. aku bagi la nota English yang huda donated kat aku semalam suh dorang baca sementara aku mewangikan diri. o yer.. tak inform lagi kat korang yang kelas english aku ni aku buat kat ruang dalam klinik umi aku je. tempat ada sofa merah. kalau ada peluang aku upload gambar.

hari ni aku ajar dorang different types of verb

verbs to be- present tense 1) is     2) am    3) are
                  past tense      4) was 5) were

verbs to have- present tense 1) has 2) have
                      past tense     3) had

verbs to do- present tense 1) do 2) does
                   past tense     3) did

aku jugak ajar personal pronouns with different functions, subject and object, plus possessive pronouns terus. aku ni memang kurang penyabar sikit. rasa nak ajar sume dalam sehari. aku harap dorang faham la apa yang aku ajarkan. kalau tak paham memang sia2 la sumbangan suara di pagi hari aku. esok aku tak nak ajar topic baru but i will ask them to translate malay story into english language. nak tengok dorang boleh bezakan tak macam mana present, past, kedudukan personal pronouns. umi yang suggest the idea. letih jugak dok sumbat benda baru dalam otak baru dorang tu. so, aku nak refresh apa yang kitorang belajar dalam dua hari ni

ps- hari ni aku tersenyum gembira. :)

7 comments:

  1. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  2. he he he...nasib baik student tak complaint teacher ada bau... ^_^... salam kenal awak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg r tak complaint,, kalau dorang complaint,, kite rotan sama dia,, haha

      Delete
  3. moga jadi cikgu yang penyabar ye muja.. hehe

    ReplyDelete