12.12.12 tak istimewa sangat - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, December 13, 2012

12.12.12 tak istimewa sangat

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

lepas dah masuk 13 disember 2012 baru la aku rasa macam nak taip entry mengenai 12 disember 2012. for me, tak de apa sangat la ngan tarikh tu. nanti akan ada tarikh yang jauuuuh lagi menarik. so, apa yang istimewa pasal tarikh ni? sebab ni adalah tarikh terakhir setiap nombor yang mewakili tarikh, tapi sebenarnya ini tidak betul. tak semestinya setiap nombor tu sama, dia je nombor yang lawa. cer tengok bawah ni.

12 12 2022 = 12 12 22 >> pun lawa

21 12 2021 = 21 12 21 >> pun lawa

22 12 2022 = 22 12 22 >> pun lawa

12 12 2112 = 12 12 12 >> pun lawa

12 12 2212 = 12 12 12 >> pun lawa

12 12 2312 = 12 12 12 >> pun lawa

12 12 2412 = 12 12 12 >> pun lawa

so, tak perlu bersedih kalau tak dapat buat apa yang dirancang pada tarikh ini. tarikh ni bagi aku mana-mana pun lawa. walaupun semua nombor tak sama, kalau dah peristiwa yang berlaku pada tarikh tu sangat bermakna dan berharga buat kita, kita tetap akan ingat sampai bila-bila. correct me if i am wrong? contoh: anniversary, birthdays, bertunang, start couple, walaupun tarikh tak dianggap lawa, still korang ingat kan?

banyak lagi tarikh lain yang lagi penting. lagipun tarikh ni dalam masihi @ kalendar mat saleh @ kalendar penjajah @ kalendar orang bukan Mukmin. tarikh ni kita ingat, tarikh dalam Islam confirm tak ingat melainkan time bulan puasa. aku pun cenggitu. hehe. umi aku cakap beribu pasangan kahwin 12 12 12 yakni semalam. aduss. menyesal tak suruh gewe aku pinang kelmarin yang sebelumnya. kalau tak sekarang pun dah jadi bini orang. hahaha!!!!!

i love you all!!! :D

7 comments:

  1. semalam hari rabu.xkn nk wat knduri hari rabu plk..kang xde spe dtg..hehee

    ReplyDelete
  2. xde apa yang special melainkan mereka2 yg bernikah...

    ReplyDelete
  3. @sAkuRa rOckerS huhu,, jom kita buat kenduri hari khamis,, hehe

    ReplyDelete
  4. Hurm , bisakah kita berada di muka bumi ni lagi 100tahun?

    ReplyDelete
  5. sampai tahun 2412 tu, jauh sangat.. takut x sempat nk rasa je.. hehehe

    ReplyDelete
  6. nothing special for 12.12.12..seperti hari hari biasa juga ^___^

    ReplyDelete