anonymous bernama ngan aku memang berjodoh :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, December 08, 2012

anonymous bernama ngan aku memang berjodoh :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

to bloggers yang tak suka orang comment blog dia, yang tak suka orang jujur dan ikhlas comment blog dia, yang hanya berharap orang comment positive je kat blog dia, yang tak suka orang tak sependapat ngan dia, nasihat aku, sila disable comment. sekadar nasihat semata-mata. nak ikut, ikutlah. tak nak ikut pun tak de yang marah.

for your information, this is my blog, it is my property. pihak blogger dah bagi free. aku guna tanpa hasad dengki. i write whatever i want and i don't care how people judge me. it is the same with my comments. i write whatever i want. kalau dah orang bagi kita comment. kita comment. kalau orang tu tak nak ada orang comment, confirm dia dah disable comment. dah nape pulak orang lain yang baca comment semata-mata lak nak lebih-lebih panasnya?

kalau tak suka comment yang diberi, dorang buat comment moderation and boleh delete comment macam yang aku selalu buat. opps. terbagi tahu pulak aku salu delete comment :D

kalau aku rasa nak tulis entry:
aku tulis apa yang aku suka ikut mud aku. bukan ikut mud orang lain.

kalau time aku nak cakap pasal agama, aku tulis pasal ISLAM sebab ISLAM agama aku. bukan nak tunjuk alim ke hape. dah memang aku alim kot nak wat camne??? dah memang aku orang ISLAM. peraturan ISLAM je aku tau. cara kencing dalam ISLAM je aku tau. mana aku tau orang agama lain kencing macam mana. so salah ke aku nak tulis pasal agama walaupun aku bakal English teacher????

kalau aku nak tulis aku rindu ex boyfriend aku, eh. boyfriend ke ex ke aku tak tau lagi. hahaha. ok sambung. aku ni memang jiwang pada masanya. aku obses jugak kadang-kadang. aku mengaku je. tak de nak selindung-selindung. aku tulis aku rindu dia. dah memang aku rindu pun. kalau nak baca bacalah. kalau tak nak baca sila gi singgah blog orang lain yang rasa nak baca.

kalau aku benci senior kat ipgkkb aku tu, aku tulis la aku benci dia walaupun aku tak mention nama. nanti tak pasal-pasal kena buang kolej. nayala pulak.

kalau aku rasa aku nak guna aku, aku lah. aku nak guna muja, mujalah. eh tiba-tiba nak bersaya pulak. maka sayalah. ni blog aku ke blog kau yang kau nak menyibuk???

kalau aku rasa nak comment:
i comment honestly. from my heart. anything that crosses my mind and i think appropriate to pour out my opinions, i will do it without hesitation.

contoh 1: yang paling jelas kalau aku gi comment blog politik. for your information, aku memang suka politik. huhu. so salah ke? aku rakyat Malaysia jugak. aku jenis kurang sikit kalau bab nak guna anonymous punya profile. aku tak nak satu pun sifat anon yang pengecut and penakut tu ada kat aku. aku comment apa je. tak de rasa nak amik hati orang ke hape. kalau nak benci aku punya comment pun terpulang. tu yang anonymous datang menyerang kot. hahaha. ni mesti pihak yang tak sehaluan ngan aku :D

kalau aku rasa tak nak comment:
biasanya benda yang aku tak nak comment ni benda yang patut menjadi hak seseorang sendiri atau benda yang dah tak leh nak ubah.

contoh 1: kalau muka dia hudoh di mata aku. tapi manusia still makhluk terbaik yang ALLAH cipta. aku tak denye nak paksa dia buat plastic surgery just for my own self satisfaction. entah-entah ALLAH lihat dia lagi cantik daripada diri sendiri. malu nanti aku kat depan ALLAH. so, aku diam kan aje. wat-wat senyap.

contoh 2, kalau review pasal blog. aku kurang sikit nak comment. hak dia la nak buat apa kat blog dia. aku just akan gitau yang aku (bukan tentang orang lain)tak suka lagu, aku tak suka welcome notes. and kalau bloggers tu nak buat, it is up to them. i don't care. i don't mind. cuma cepat la sikit aku tekan pangkah blog dia. cuma lambat la sikit aku nak revisit blog dia. itu je. that's all. aku tak de rasa nak susahkan sesapa. :D

hari ni aku nak cakap pasal anonymous bernama. eh. ada pulak cenggitu. yup. dia guna nama selain anonymous tapi tak kasi link untuk aku backlink kan ke blog dia. and tak kasi aku balas balik comment lucah dia. itulah anonymous bernama. anon yang baik, ada je. so, this list is for anon yang rasa dia ada sifat-sifat di bawah. anon baik SILA JANGAN TERASA

sifat anonymous yang dibenci :

  1. datang tak berjemput, pergi tak dihalau
  2. sibuk nak jadi pengoment pertama tanpa sebab yang nyata
  3. bajet orang perlukan sangat comment daripada dia
  4. penakut DAN pengecut nak tunjuk identiti yang nyata
  5. hanya reti nak membangkang je
  6. hanya tahu membenci merata-rata
  7. tak puas hati kalau orang tak sefahaman dengan dia
  8. marah orang tak sependapat dengan dia
  9. hangin orang tak sehaluan dengan dia
  10. mudah terasa walaupun orang tulis tak tuju untuk dia
  11. rasa hebat guna perkataan lucah and maki hamun tak kira masa
  12. sentiasa rasa diri lebih baik dari orang lain dengan sewenangnya
dulu aku pernah ada crisis dengan senior sebab penggunaan anonymous
dulu aku pernah menangis kerana anonymous
dulu aku selalu berhati-hati nak menjaga hati anonymous
dulu aku allow comment for anonymous
sekarang, tidak lagi :D

even dah disable pun still lagi nak kacau aku punya privacy! dem!!!!

aku bukan a perfect blogger nak puaskan hati semua orang. Nabi Muhammad SAW yang sempurna pun dibenci dan dicaci merata. apatah lagi aku yang memang berkekurangan di mana-mana. this is a personal blog. aku tak sempurna. aku tak baik dan jahat sepenuhnya. 

ini blog aku bukan blog kau
ni laptop aku bukan laptop kau 
wifi abah aku bayar bukan abah kau 
jari aku yang menaip bukan jari kau
suka ati aku la ye. :D


8 comments:

  1. hehe din ok je sape2 nk komen ape pun din ok je :)

    hehe lagi satu din suka anonymous hehe

    ReplyDelete
  2. @D i n muja pun tak kisah. tapi kalau ada perkataan lucah, takkan nak biarkan mencemarkan entry muja,, no no no :D

    ReplyDelete
  3. heran giler blogger jenis mcm tu..sengal!!

    ReplyDelete
  4. bolat buat comment moderration sbb ade blogger nk comment privacy taknak dipublish .

    susah nak puaskan hati orang . apa yg pnting klau kita ikhlas komen entry orang insyaAllah orang pun buat yg sama .

    kdg2 ada komen "ooo" "ehhm" "haha" pun sakit hati jugak . smta2 nk balas knjungan je . tak kisahlah . klau dia buat mcm tu why not kita buat balik kan ?

    go kak muja !

    ReplyDelete
  5. @لين Si Pipi Merah benda biasa kot bagi orang lain, but me. memang jenis tak leh orang critic overly :D

    ReplyDelete
  6. sis mmg tak benarkan cik anon komen kat blog. malas la nak sakitkan hati layan org mcm tu. tak suka cara penulisan kita, boleh baca blog lain

    tak ade paksaan pun kan..hehe
    sis buat blog nak happy2. so jenis org nak cari gaduh ni mmg tak bagus nak di layan..hehe

    ReplyDelete
  7. @nik ros dorang cakap muja kat blog sendiri lain, kat blog orang comment bnda tak elok, haissy,, panas guwey,,,

    ReplyDelete