BICARA HATIKU - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, December 27, 2012

BICARA HATIKU

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-semua yang dinyatakan adalah pendapat muja semata-mata. terpulang kepada pemilik blog untuk mengikut atau membiarkan pendapat ini. harap tiada kecederaan hati berlaku.


pujian:
  • bila masuk blog ni rasa tenang je sebab warna dia biru lembut. memang sesuai untuk jadi blog seorang muslimah yang sedang menuntut di UIA dengan namanya Baiyah.
  • button-button yang follow apa semua dah letak dekat-dekat. bagus. senang readers nak buat semua sekali gus.
  • loading sangat smooth. best. tapi boleh diringankan lagi. 
kritikan:
  • muja try copy header tapi tak dapat. tak pe. demi peserta segmen muja, muja rela print screen :D muja lagi prefer header, yakni logo blog ni dok kat tengah-tengah. bagi dia jadi center of attraction sikit. baru orang lagi mudah ingat blog kita.
  • for me tabs tu lebih sesuai letak bawah header. bukan di side bar banyak blog yang famous letak camtu. tabs ni kena mudah nampak, senang orang nak cari. untung kat kita sebab pageview bertambah dengan adanya tab yang senang dilihat
  • labels rasanya tak perlu letak di blog kot. sekadar rujukan kita je. bagi muja kalau blog informasi maybe labels perlu ada di blog untuk memudahkan pembaca mencari benda yang dorang suka, tapi kalau blog personal kurang kepentingannya. maybe yang awak nak selalu tengok boleh buat tabs. lagi kemas and cantik dipandang.
  • feedjit juga macam tidak perlu and kurang penting sangat untuk diletakan di blog. kita kena eliminate gadgets yang tak penting sebab the shorter the loading time, the better.
penambahan:
  • dalam entry pulak, kalau nak sila tambah LIKE AND SEND BUTTON. like tu boleh tunjuk kat kita bila orang suka entry kita. send button pulak membolehkan kita ping entry blog sekali gus kat group ping blogger di facebook.
  • yang penting GOOGLE+ FOLLOWERS kena letak supaya bloggers yang tak guna blogger.com still boleh follow blog kita. dorang dah tak leh guna GOOGLE FRIEND CONNECT. so, google+ ada alternatif lain untuk follow blog kita.

lastly, moga baiyah sentiasa berjaya dalam hidup and in everything you do in the world and in the hereafter. :D


7 comments:

  1. tq for review..
    i like ur pujian n kritikan..
    by thar i dapat improve my blog lagi..
    anyway..thanks a lot muja..

    ReplyDelete
  2. hehe..akan singgah nanti...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. Terima kasih atas perkongsiannya ini..

    Mohon bantuannya sahabat untuk KLIK butang G+1 kat entri saya berjudul IPHONE 5 GADGET IMPIAN.
    Semoga sahabat berkenan membantu dan terima kasih sebelum serta sesudahnya saya ucapkan

    ReplyDelete
  4. umm..muja..GOOGLE+ FOLLOWERS tu mmg ptg ea??nia xsedar pon bnda tu ptg selma ni..uhu

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas perkongsian ni :-)

    ReplyDelete