BLOG BUDAK SENGET - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, December 31, 2012

BLOG BUDAK SENGET

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.

CLICK BANNER TO VISIT

pujian:
  • simple yet comel and kemas. warna pun cantik. tak menyerabutkan.
  • rasanya blog ni guna blog skin. memang ringan. tapi boleh diusahakan lagi.
  • header pun comey je. blogger muslimah ternampak jelas.
kritikan
  • blog ni tak leh right click, so muja terpaksala print screen untuk tepek header. kalau tak nak entry dicopy, sila disable highlight jugak sebab disable right click saje tak cukup. orang still boleh highlight and click ctrl+c. terus boleh copy.
  • blog ni dah laju mulanya, tapi process loading amik masa sebab gambar yang bergerak tu. kalau nak promote ga orang lain, apa kata letak gambar yang tidak jejaskan sangat loading time, ataupun letak link tulisan je. simple. and tak beratkan blog.
  • muja kurang suka sebarang lagu yang ada kat blog. dia sort off mengganggu pembacaan apatah lagi kalau kita bukak banyak tab untuk blog yang sama. then lagu tu jadi bertindan. sangat annoying. but it depends.
penambahan
  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google. disarankan di sidebar.
  • fanpage. untuk keep in touch dengan likers. easy accessed. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. disarankan di sidebar. khas untuk readers yang tiada blog. dorang main fb je. ye tak?
  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. disarankan di contact me.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends.
  • nuffnang. dapat duit sambil blogging. sambil menyelam minum air. bukan susah. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. kod dia tak jejaskan loading time.
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu.
  • blog archive dengan scroll box. senang followers nak belek entry lama-lama. scroll box buat nampak lebih kemas dan tidak memanjang sangat.
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan sambil mempromote blog sendiri.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik.
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali.
  • sitemap juga membantu kalau blogger rajin la nak buat.
  • penambahan di entry. fb send button (paling penting untuk ping entry ke banyak group ping blogger sekali gus), g+ button, tweet button. sume button yang sangat berguna untuk promote blog dengan sangat efficient. semua benda yang sangat femes and up to date. semua orang guna.
that's all. happy blogging. may you succeed in whatever you do in your life :D





7 comments:

  1. review yg baikkk.. sile review blog sy pulak! hihi :P blogwalking here

    ReplyDelete
  2. memang terbukti dia agak senget dalam gambar tu.hahahaha

    ReplyDelete
  3. woot woot nak pi terjah senget sekarangg XD

    ReplyDelete
  4. Holla :P Thanks untuk pujian and kritikan uhh. Nanti saya usaha kann lagik ;)

    // Thanks sekali lagiiii . Hee ^^

    ReplyDelete