BLOG REMAJA ELIT - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, December 26, 2012

BLOG REMAJA ELIT

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-semua yang dinyatakan adalah pendapat muja semata-mata. terpulang kepada pemilik blog untuk mengikut atau membiarkan pendapat ini. harap tiada kecederaan hati berlaku.

tahniah untuk FARIZ REZA sebab dah jadi peserta pertama yang sudi SEGMEN: MEH AKU REVIEW BLOG KORANG yang muja organise julung-julung kali nih.

Blog Remaja Elit

agak sedih sebenarnya bila FARIZ join guna blog pendua tapi tetap tak menjadi masalah. tak de dalam syarat pun kena join guna blog utama. sebab blog ni yang join, blog ni la yang muja review k :D

pujian:
  • muja suka header blog ni. nampak macam futuristic yet simple. blogger laki kan. they prefer simple but macho. tapi sedikit pelik sebab url blog lain, url pada header lain.
  • susunan gadget kemas. tak de gadgets yang not needed. nuffnang pun tak de. maybe lebih difocus di blog utama. bloglist pun just ada blog milik sendiri sahaja.
  • description blog tu diletakkan hadis. muja suka. sambil berblogging sambil pembaca mendapat ilmu baru tentang agama kita.
kritikan:
  • muja perasan background blog ni ada nama ALLAH tapi bila scroll bahagian entry tu background tu dah hilang. macam rugi kan. sedey la juga bila ditindan macam tu kan. tapi muja pun tak tahu la nak buat macam mana. maybe fariz dah suka background tu.
penambahan
  • muja tengok dekat entry dah ada semua button yang penting kecuali satu button lagi iaitau buton SEND. send button ni memudahkan fariz untuk ping entry ke banyak-banyak group ping blogger kat facebook terus. sangat senang dan menjimatkan masa.
  • button follow by GOOGLE+ belum ada. butang ni penting untuk follower blog yang tak guna platform blogger.com sebab dorang dah tak de GOOGLE FRIEND CONNECT. macam wordpress. so, GOOGLE+ akan membolehkan dorang follow blog ni.
alamak,, terpanjang la pulak.. hehe... hope you will always succeed in whatever you do in life k. happy blogging :D

7 comments:

  1. terbaik header fariz tu...berkonsep fear factor...

    ReplyDelete
  2. salam...nanti boleh singgah blog dia nie..and thanks sbb sentuh pasal goggle + tu..its remind me to fix mine..aritu tetiba jer hilang..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. kite pon xde button G+ Sebab tak guna sgt G+... remaja elit. nanti terjah. =)

    ReplyDelete