cara hantar ticket kat nuffnang (new version) - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, December 02, 2012

cara hantar ticket kat nuffnang (new version)

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

eh, berzaman aku tak buat blog tutorial!!! jangan tak tau aku ada buat blog tutorial jugak tau kat blog aku nih. haha... tapi tak de la yang nak cantikkan blog tu. setakat nak setting sesikit tu, aku ada la jugak buat. dapatkan tutorial sikit di BLOGGING TIPS.

1. first step mestilah korang kena bukak page NUFFNANG, sign in yadaa yadaa.
2. then korang scroll bawah sekali cari butang kat bawah ni. korang click la kat situ.


3. lepas click situ korang akan nampak benda kat bawah ni. pilih la korang nak hantar ticket tu kat department mana.biasanya aku yang blogger ni pilih Blogger Enquiries/Suggestions. terpulang la.

4. korang scroll bawah sikit korang nampak lak butan Next. korang click.


5. korang akan nampak benda kat bawah ni. korang isi jelah.


you are done!!! alhamdulillah. moga-moga bertambah rezeki bila salu rajin hantar ticket nih. lepas dah submit, korang akan dapat email yang ticket tu safely received. :D

11 comments: