cara letak google+ follower button (new version) - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, December 03, 2012

cara letak google+ follower button (new version)

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

korang ada masalah tak dengan google friend connect korang? mesti tak de kan sebab memang aku je yang setakat ni having a very big conflict dengan google friend connect ni. disebabkan google friend connect macam dah ceraikan aku, aku memang sangat bergantung harap pada google+ follower button untuk follow blog. no limit for number of blogs to follow macam follow guna blogger follow button tau. so, baik korang guna google+ follower button secara sepantas kilat ye.

korang dah tau kat pasal google friend connect dah tak leh diletakkan kat wordpress? and google dah gantikan google friend connect dengan google+ button, google+ follower, google+ badge. segalanya la. hilang satu dapat tiga. ada lagi ke yang rasa google+ tu tak penting? masih banyak lagi blog yang tak guna google+. muja betul-betul hairan dan pelik. apa-apa pun, check it out. cara-cara pasang google+ follower button. lebih penting lagi bagi yang tak guna blogger.com la.

1. korang bukak dashboard, click Layout macam yang dalam gambar.


2. click add a gadget like you have always done.

3. cari google+ followers punya part. click butang '+' kata bahagian atas. gambar kat bawah keluar camtu sebab aku memang dah letak google+ follower button kat blog aku.

5. then click 'SAVE'
6. then korang arrange la korang nak letak button tu kat bahagian mana. jangan lupa click Save Arrangement.
7. you are done!!!! senang je kan :D





5 comments:

  1. muja...baru kerling-kerling, jeling-jeling semalam... tapi tak wat lagi..tengoklah jap jap lagi ker... ^_^

    ReplyDelete
  2. thankyouuu utk post ini.:) nk try wat le. hehe

    ReplyDelete