DUNIA AIN - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, December 29, 2012

DUNIA AIN

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-semua yang dinyatakan adalah pendapat muja semata-mata. terpulang kepada pemilik blog untuk mengikut atau membiarkan pendapat ini. harap tiada kecederaan hati berlaku.

click banner to visit.

pujian:
  • blog ni tersangat cute. cer tengok header tu. cute amat kan. muja tak copy tahu. sebab tak leh. tapi muja print screen semata-mata nak review.
  • blog loading sangat ringan. good job.

kritikan:
  • nuffnang di sidebar kena ada paling atas untuk peluang dapat CPUV AD lebih cerah. letak juga di bawah header dan di bawah entry k. tu yang paling baik.
  • tempat untuk follow and like semua tu letak dekat-dekat supaya senang readers nak buat. tak perlu tercari-cari. contohnya follow blog, follow g+, follow twitter, like fanpage, letak dekat2.
  • segala butang follow dan like dan g+ tu diletakkan berdekatan supaya senang follower nak click semua tu.
  • buat fungsi automatic open in new tab terutama bagi blog yang disable right click supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog.
penambahan
  • yang penting GOOGLE+ FOLLOWERS kena letak supaya bloggers yang tak guna blogger.com still boleh follow blog kita. dorang dah tak leh guna GOOGLE FRIEND CONNECT. so, google+ ada alternatif lain untuk follow blog kita.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends.
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik semata.
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali.

happy blogging :D



DUNIA 

3 comments:

  1. Wahhh tq tq. Baru Ain tahu apa kekurangan di blog Ain. Thanks ye :)

    ReplyDelete
  2. kritikan yang sangat membina..good job muja :)

    ReplyDelete