kenapa kena guna nuffnang untuk check pv and uv - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, December 15, 2012

kenapa kena guna nuffnang untuk check pv and uv

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

sebenarnya dah lama aku perasan benda ni. tapi tak tergerak la pulak hati nak tulis entry. aku takut aku salah. tapi rasanya dah betul dah ni. tak tahu la tu kalau aku ada terlepas pandang. sekarang kalau aku nak register papa yang mintak aku masukkan pv or uv harian, memang aku guna Nuffnang. tapi kalau yang lebih-lebih macam bulanan and tahunan tu memang tak de cara lain.


nampak tak stats kat Nuffnang start kul berapa? pukul 12 tengah malam. yang part pukul 9 tu sebab aku print screen dalam pukul 9.15 pagi. maybe dia process lambat sikit. stats kat Nuffnang and blogger sangat berbeza sebab dorang counting pada masa yang berbeza. yang kat Nuffnang aku tahu la pukul berapa sebab memang dia akan start kul 12. tapi kat blogger aku jadi confuse.

berbeza pulak dengan stats dekat Blogger.com. dia start tak tahu la pukul berapa and aku rasa habis counting untuk harian pada pukul 8 pagi. kalau tak silap la sebab aku pernah refresh banyak kali nak tengok pukul berapa part pageviews today tu dia start counting yang baru. kat blogger jugak tak de bilangan unique visitor which is so very important. nak dapat be kat Nuffnang kan mesti banyak unique visitor. tapi yang best pasal stat kat blogger ni, dia auto update. orang masuk je, kita refresh, dah dapat tengok bilangan pv today berubah.


4 comments:

  1. akak punya pv pun x tntu hala...tp yg penting x hot..hehehe

    ReplyDelete
  2. errmmm... macam tu ya. Terima kasih infonya.. Nice sharing ;-)

    ReplyDelete
  3. cik muja dah hot... banyak la uv kan... ;)

    ReplyDelete