maka matilah dia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, December 28, 2012

maka matilah dia

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
ketahui kuasa internet yang boleh bagi pendapatan sampai 30 ribu :D 
join churpchurp here :D  
join blin here :D  
join says.my here :D 
join nuffnang here :D 
join exabytes here :D

semalam, daripada peristiwa ini, aku dah bertekad teramat sangat untuk start bawak kereta. siap buat deal dah dengan si ida untuk jadi second hand driver aku. perrgghhh!!! semangat lepas dah habis berpuluh ringgit semata-mata nak bayar tambang teksi. sangat puuuuiii!!!!

masuk rumah dengan semangat waja dan membara aku terus bertanya pada dr umi boleh ke tak aku drive esok ni. diizinkan. aku dah rasa pelik. tapi tak kuhiraukan sangat. asalkan dapat memandu sudah. aku dah bayangkan aku drive sengsorang gi kl, drive gi milan, paris, new york, and london. adakah impianku akan jadi kenyataan?

pagi ni, bangun je, abah menitahkan,
abah: bangun. balik gong jering. sembelih lembu

aku ingat je hari ni ada kenduri kesyukuran since HUDA dapat 8A dalam PMR dia tu. ada ek yang belum ucap tahniah and belum tanya tips belajar sambil ada bf 5 orang? sila CLICK SINI dan tuntut ilmu berguna itu ye :D

aku: orang nak drive sendiri balik. kul 9. ngan ida.
abah: kena jalan kecik2 dulu
aku: abah, orang dah lesen k. (pfft)

zie: orang balik ngan kak. (sangat menyampuk)

aku pun apa lagi, meneruskan aktiviti online yang terganggu sebentar. tiba-tiba umar naik menyampaikan pesanan

umar: kak, abah suruh balik ngan dia. gerok la sep-sep mung tuh.
aku dalam hati: ok aloh. urrrrrrrghhhhh!!!!!!!!!

masuk jamban nak siap-siapkan diri. abah nampak terus diwarning suruh cepat. yang aku ni balik kampung dengan tak mandinya. alaa... macam la tak biasa. kih3. sempat gosok gigi and basuh muka kira dah 1000 nikmat. tukar baju yang comel cikit kasi penyamaran aku berjaya sebagai perempuan cute rajin and dah mandi. tak ketinggalan deodorant agar aku dapat menang pelakon wanita terbaik di FFM 25. :D

hari ni memang penat yang amat. tak pe. demi adikku si HUDA aku rela mempergunakan tangan halusku ini untuk membasuh pinggan almost 50% daripada total majlis. yang salu buat kerja dalam majlis biasanya tu semua tak de di rumah yakni sepupu-sepupu aku. kasih sayang seorang kakak terpampang jelas di situ. aku nampak dah ALLAH nak suruh aku belajar basuh pinggan, belajar jadi rajin, belajar, cara jadi isteri yang baik. eh? jealous lak tengok HUDA dapat duit banyak. teringat pulak zaman aku mudo-mudo dulu. alangkah indahnya perasan pegang duit itu. :D

tetiba, aku teringat aku tertinggal something dalam toilet time aku dok kat kampung. aiyaaakkk!!!! sampai je rumah, cepat-cepat uruskan perkara yang tertinggal itu. korang boleh teka tak apa dia? kalau korang betul aku bagi kissh je. nah!!! :D

ps- kaitan tajuk entry adalah kematian lembu tersebut. sebahagian daripada badannya dah selamat tersemadi di dalam perutku. alhamdulillah :D


2 comments: