mereka baca ke blog aku??? uuu.. seraam. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, December 18, 2012

mereka baca ke blog aku??? uuu.. seraam.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

aku bangun hari ri dalam pukul 6.55 pagi, bangun dengan kalut ribut kejar solat subuh. tengok pulak dalam jamban bercahaya, menandakan ada orang. urrrgghh!!!! HUDA rupanya, penyelesaian setiap kali berlaku kes sebegini adalah, sinki. then solat. alamak, best giler la tidur dalam bulan Disember ni. korang tahu tak best giler??? best yang tersangat amat best.

dengan sejuknya, dengan bantal peluknya, dengan cadar powerpuff girls baru yang tak hilang lagi bau kedainya, dengan selimut pinknya, ahhh!!!! inikah syurga dunia????

'kak, bangun kak. ada orang dah datang. nak belajar.' 
kata salah sorang student aku, Syakir. berani dia menceroboh bilik aku dan mengacau tidur aku! dia sebenarnya sepupu muda mudi aku. hehe

'what??? semalam sorang je datang. kata sebab hujan tak nak datang kelas. hari ni 4 orang lak datang. syakir cakap kat dorang, baca dulu yang lama-lama. kak nak gosok gigi and basuh muka. JANGAN GITAU KAK TAK MANDI. go.' tengok jam kat hp. 9.05 pagi. omei!!!!!

aiyoyoyo. sedey tol jadi cikgu tak bertauliah macam aku nih. kalau dah bertauliah mesti students tak seksa aku cenggini. so, sekali lagi aku gosok gigi dengan Darlie, basuh muka dengan Avon, pakai baju comey, jeans, cardigan. siap. harap-harap tak de yang perasan aku tak mandi lagi. syakir kan tak nak gitau. insya Allah selamat aku hari ni. aku kan comel. mesti tak de yang perasan punya la. dengan senyuman lebar, aku pun turun. sampai je.

mak su yah: nampak macam tak mandi lagi je
aku: ye!!!! memang tak mandi lagi pun

can't she just keep the information to herself. dah malu aku depan students. urrrggghhh!!! memang susah jugak buat tuition kat rumah sendiri ni. habis segala negative habits my students tahu. benci betul. huh! tapi mana ada tempat lain dah. *sigh

yang aku hairannya,
kenapa hari ni ramai pulak yang datang?
kenapa tak bagi dah alasan hujan?
kenapa semangat semacam pulak hari ni?
budak yang semalam tak datang. maybe bosan bila dia sengsorang. pelik!!! adakah dorang baca blog aku yang ENTRY PASAL PAYUNG -- click semalam tu. dah sudah. parah aku. tapi difikir-fikir lagi, kalau dorang terbaca. bagus gak. kih3. tak de la aku menulis dengan kekhusyukan secara sia-sia. kih3.

ps- yang nangis hari tu pun datang and dia sempat siapkan tulis bulan-bulan dalam setahun. well done!!! ENTRY STUDENTS MENANGIS << click

9 comments:

  1. dorg suka belajar dgn cikgu tak mandi ni..just kidding..hihi

    ReplyDelete
  2. "dengan sejuknya, dengan bantal peluknya, dengan cadar powerpuff girls baru yang tak hilang lagi bau kedainya, dengan selimut pinknya, ahhh"

    wahahahahhaah XD power puff girl??

    power puff girl?

    ngeheheheh :p

    tukar tukar .......

    ReplyDelete
  3. @Sue-Rya Qistina that is why my life is something readable,, hehe

    ReplyDelete