mungkin beliau orang yang boleh bercakap paling cepat di dunia - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Thursday, December 20, 2012

mungkin beliau orang yang boleh bercakap paling cepat di dunia

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

actually, this video was long ago uploaded, back in the year 2008, tapi aku rasa macam tak puas hati tengok hits dia hanyalah menghampiri 500k compared to video OPPA GANGNAM STYLE yang sekadar menari dan menyanyi tetap hits sampai beratus juta. kenapa tidak kehebatan orang Islam pun ditonjolkan pada dunia?

English debating series where students from Madrasah Al-Maarif took on their counterparts from the American School. The motion : The Internet Brings More Harm Than Good to Today's Youth.

betapa hebatnya seorang Muslimah yang pada tahun 2008 hanya berusia 16 tahun
semuda itu usianya telah membuatkan manusia tergamam dengan kepetahannya
semuda itu usianya telah mengharumkan nama negaranya di mata dunia
semuda itu usianya dapat berfikir secara sangat matang dan bergeliga

korang rasa processor apa yang Muslimah hebat ini guna untuk menyusun sebegitu banyak idea yang disimpan di dalam akal fikiran yang ALLAH kurniakan kepadanya 

dalam sebegitu sedikit masa yang diperuntukkan untuk dua orang yang bijaksana melontarkan idea dengan cara yang terbaik dan memberi kesan dan tersusun

dalam sebegitu punya debaran kencang di dada yang penuh dengan ilmu dan mengelakkan terpancar di wajah akan kenervousan itu

dalam sebegitu kuat opponentnya yang merupakan dari negara jiran semata-mata, negara jiran yang banyak mempunyai konflik dengan negaranya

dalam sebegitu gah dewan yang dia berada di dalamnya, kerlipan lampu, kerusi yang canggih, pentas kecil yang menjadi tempat beradu isi ucapan

dalam suasana penyokong opponentnya yang ramai menyorak memberi sokongan kepada opponentnya

dalam suasana seorang Muslimah kental menentang seorang yang non-Muslim yang cukup genting yang boleh menjadi peluang yang bagus untuk mengangkat darjat Islam di mata dunia

dalam suasana kena lakukan yang terbaik untuk diri sendiri, orang lain, negara, bangsa dan agama Islam.

dalam suasana mempertahankan points yang diberikannya

oh,, how i wish to have such a magnificent brain that she owns, but i know Allah knows the best.







3 comments:

  1. lama gler vieo ni....memg banyak kali tgk sebelum ni...terbaik la..

    ReplyDelete
  2. alamk video xleh tgk...kena block :p

    ReplyDelete
  3. budk ni mmg hebt...ni lah kelebihn die ade..hrp2 die gunakan sebaik mungkin

    ReplyDelete