pengalaman sepanjang GA FREE DOMAIN berlangsung - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, December 16, 2012

pengalaman sepanjang GA FREE DOMAIN berlangsung

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D


i am so very happy :D

akhirnya domain paling rumit yang muja pernah handle berakhir jugak. hehe. padahal baru dua kali organise ga. berlagak paling, ces!!! to avoid forgetting all the experience, nak jugak tulis benda ni dalam blog. tak kisah la orang baca ke tak entry panjang berjela ni. hehe
  • start straight away lepas dapat green light daripada sponsor. entry yang sangat berterabur. yang paling teruk, terus letak link sponsor menyebabkan orang tak join aku punya ga dari pukul 6 sampai la kul 8 lebih. aku hanya percaya yang semua blogger akan ikut syarat. lenguh kot dok share link sana-sini. rupanya aku macam perbodohkan diri sendiri. aku tacim. :'(
  • nasib baik BLOGGER FEROZ peringatkan buang link sponsor dan create group khas untuk peserta. rasanya aku ada je pikey begitu, cuma aku yang naif ni just terfikir sume akan ikut peraturan. ternyata itu tidak terjadi. lepas aku dah buang link sponsor barula orang join ga aku. sadis gak la rasa. tapi dah nak wat camne. bukan sume orang lurus macam aku.
  • then bab create group pulak. aku bukan reti sangat. seingat aku, group ni la yang first aku create dalam hidup ni. ada pulak yang tak join ga tapi terapprove. aku akan ubah privacy group ni kepada open once the ga is finished. nak jadikan dia group ping blog la pulak. daripada membazir. nasib baik ada HAZIQ sudi tolong buatkan file senarai peserta bagai. kalau tak, jenuh aku nak kena check satu persatu butang kat fb tu. aku bukan jenis amik kisah sangat. aku just reti menulis je. hehe.
  • ada pulak peserta yang ada blog tapi tak de facebook. ada yang ada facebook tapi commentnya ada link entry sahaja. maybe dorang tak baca entry itu dengan betul. aku tak salahkan dorang. aku pun pernah macam tu. masalahnya aku dah gitau pun still tak letak lagi link facebook dorang. macam mana la. aku pun pening. kalau main approve je, macam tak adil pula untuk peserta lain yang dah buat entry.
  • masuk pulak bab nak daftar and set up domain. seriously i was so tension with my own set up. tiba-tiba ada akaun orang lain di akaun kita. domain pun orang lain. nasib baik la ada yang gitau i just had to delete all the non related things. and pufff!!! my url is okay again. i tried to help those who asked me about the reg and set up. sorry if i was unable to help when you were in need k. i myself too got trouble when trying. but one thing for sure, don't ever give up. everything will definitely be fine :D
  • ada pulak yang dah masuk group tu tapi mengabaikan. so tak de cara lain, muja terpaksa pergi blogwalking satu persatu ke entry dorang tu to share with the the sponsor's blog. sebab kat situ ada tutorial untuk set up domain. rasa frust jugak la sebab kita dah kemain lagi created group bagai tapi diabaikan. padahal untuk kebaikan diri sendiri jugak. ni tak. sedih tapi muja tak melatah kot. apala sangat blogwalking. memang dah biasa pun. tak letih sangat pun. alhamdulillah dah banyak yang bertukar domain. tetiba rasa happy.
see kat publishing tu dah nama www.mujadafewa.my/ hehe

walaupun ga dah tamat, promotion untuk free domain tu still on k.. nak dapat free domain??? CLICK HERE :D

9 comments: