pengaruh Ebook dan domain percuma - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Monday, December 17, 2012

pengaruh Ebook dan domain percuma

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

suatu masa dahulu aku tak percaya bahawasanya perubahan akan mengubah sesuatu. antara perubahan yang aku rasa takkan affect anything adalah perubahan dari blogspot kepada domain sendiri. tapi sekarang aku sendiri dah merasai dia punya kesan. seriously.

THE EFFECT IS AMAZING!!!! :D

suatu masa dahulu aku tak percaya tips-tips berguna yang orang bagi dekat aku untuk memperbaiki diri adalah berguna. aku selalu fikir yang aku jugak manusia, aku jugak tahu apa yang diberitahu oleh semua orang, aku juga tahu yang nasihat yang diberikan semuanya sama semata-mata. tapi sekarang, aku tahu, aku percaya pada satu kajian yang bertulis, manusia memerlukan sekurang-kurangnya 7 kali peringatan sebelum dia ingat tentang peringatan tersebut. maksudnya, peringatan haruslah diberikan secara berterusan. so, aku tekad terima DOMAIN PERCUMA INI.

antara tips yang aku pernah rasa bosan mendengarnya adalah tips blogging, tapi apabila aku baca EBOOK PERCUMA KUASA INTERNET nih, persepsi aku terus berubah. ternyata benda yang mungkin sama, tapi ditulis oleh orang yang berlainan memberikan kesan yang berlainan. korang pun akan rasa benda yang sama kalau korang jadi aku rasa-rasanya. sebab bukti yang ada memang jelas terang dan nyata. tak percaya? memang sudah norma manusia tidak percaya sampai bukti di depan mata. tengok la pv ngan uv bagi blog aku di bawah. kalau still tak nampak perbezaan yang ketara di situ, memang korang kena makan ubat gegat la jawabnya :D

static dari GOOGLE ANALYTICS.

1 November 2012 - 30 November 2012 = 30 hari

1 Disember 2012 - 17 December 2012 = 17 hari

nampak dah perubahannya yang drastik? daripada 7K pv dalam masa sebulan kepada hampir 9K pv dalam masa 17 hari. don't you think that it is amazing? of course it is!!! :D so, aku pun terasa juga nak berkongsi dengan korang kebahagiaan mendapat pv yang meningkat walaupun masih tahap newbie. tak de masalah kan?

click 2 link ke bawah ni. dan rasai kemanisan apabila usaha kita membuahkan kejayaan :D

kalau dah rasa apa yang aku rasa sekarang, sila la kongsi di blog korang and silalah roger aku. insya ALLAH kita akan saling menolong menaikkan jenama blog masing-masing. betulkan niat ye. kita lakukan segalanya Dengan Nama Allah SWT.

4 comments:

  1. yana pun dh berjaya tukar domain.. TQ muja .. Domain Baru

    ReplyDelete
  2. salam muja.. nk tny sikit lah.. saya ada post something kat blog, then bila nak view semula, tak blh..google chrome respon yg blog saya xjumpa.saya pon log out and try view sendiri..pun tak blh..ada kaitan dgn domain baru ke ? ni adress blog saya, www.pelengkaprusukiri.my . nak buat mcm mane ye ? hrp sgt awak blh tlg. dah dua hari mcm ni . takde mood tol nak blogging :(

    ReplyDelete