penghilang (wujud ke dalam bm??) - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, December 23, 2012

penghilang (wujud ke dalam bm??)

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

di saat aku pergi ke bank hari tu, aku dapati kad pengenalan aku hilang. so, secara automaticnya aku ni dikira sebagai pendatang asing la kan sekaran. geram sungguh. bagaimana boleh aku tergamak hilang barang-barang terpenting dalam tempoh bercuti nih!!!

  • kad pengenalan
  • kotak hadiah sekali ngan semua hadiah mz bagi hilang
  • vocabulary list ida bagi pun hilang

uwaaaaaaaa.... semacamnya perangai suka letak barang merata-rata aku ni sudah improve dengan banyak tapi nampaknya masih tidak cukup untuk buatkan aku selamat mengharungi hidup. dulu handphone kesayangan aku pun hilang. kamera aku hilang. sedey. sadis. sob3

aku ingat lagi room mates aku suka sembunyikan tengkorak hijau yang hidayat bagi. aku salu letak tepi bantal je. aku tido je ngan tengkorak tu. aisyah selalu sorok. hehehe. aku sengaja hilangkan tengkorak tu. kalau tak obsesi aku lagi teruk nanti.

dompet aku pun banyak kali kena sorok dengan room mates aku. aku tahu dorang saje nak bagi aku pengajaran, supaya aku tak lalai tapi aku macam tak serik. maybe sebab aku rasa macam selamat. aku tahu barang-barang aku selamat sebab kawan-kawan aku tak de pencuri.

kamera aku pulak hilang dalam kelas. boleh pulak aku gi tinggal seharian dalam kelas. tengok-tengok esoknya tu, tinggal bekas dia yang warna pink tu je. sadis sangat sebab kamera tu abah bagi sempena dapat 8A PMR. sedeyh!!!!!!!!

my first wanted hand phone pulak hilang time ada apa entah kat depan universiti malaya. terletak atas kaunter. tak sampai 5 minit. pufff!!!! hilang. sob3.. sadis.

aku mintak pembaca blog ni doakan aku supaya jadi tidak lalai lagi.. please,, :'(


5 comments:

  1. sama lh.. lyla pun slalu lalai gak.. tpi nsib baik x pnah lgi hilang bnda2 yg pnting.. lain kali hati2 jgn cuai tau.. lyla pun sama.. hehe

    ReplyDelete
  2. lepas ni elok muja pasang gps kat barang2 tu...hihihi (gurau je...)

    ReplyDelete
  3. Ck pun ade penyakit lalai macamni. Tp sekarang dah kurang skit.. sbb dah ade notebook. sikit2 tulis kat mane kita letak barang2.. then kalau kunci ke letak keychain yang kalau sebatu boleh nampak warna terang tang tang die. hehe..

    saya doakan awak tak lalai lagi. dan saya harap awak berubah. hiks! :P

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum.

    Muja..sihat ke muja? :)

    Lana risau..esok muja dah ada anak..anak pun leh ilang..eh? hehehe. Gurau2 je muja..

    Gini, sebelum kita nak tinggalkan suatu tempat, make sure, check keliling dulu, ada tak barang2 kita yg tertinggal. Yang penting, jangan kelam kabut..

    ReplyDelete
  5. haish mcm ne leh lalai smpai mcm tu..psni ni kne bljr mcm ne x lallai ye cikgu..ehhee

    ReplyDelete