THIS IS ME - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, December 30, 2012

THIS IS ME

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.

this.is.me
click banner to go

pujian

  • ringan. ciri utama blog yang best.
  • simple. guna template asal je. muja pun
  • nice. ada quotes yang best.
  • google friend connect untuk followers follow blog. dah ada. dah ok dah kedudukan dia. tak ke bawah sangat. just fine.

penambahan yang patut ada di blog

  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google. disarankan di sidebar. yang ni tak de lagi. sila tambah.
  • fanpage. untuk keep in touch dengan likers. easy accessed. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. disarankan di sidebar. yang ni tak de lagi. the power to powerful blogging is the power of social networking :D
  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. disarankan di contact me. yang ni tak de lagi. sila tambah untuk readers follow twitter tuan blog.
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends.
  • nuffnang. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. di sidebar tu naikkan ke tempat paling atas. tambah kod nuffnang untuk di bawah entry k.
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu. yang ni kurang penting untuk blog personal. tapi still berguna pada masa-masa tertentu. terpulang.
  • blog archive dengan scroll box. senang followers nak belek entry lama-lama. dah ada tapi kalau buat scroll box nampak lebih kemas dan tidak memanjang ke bawah sangat. comey je :D
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan sambil mempromote blog sendiri. blog archive still tak de scroll blox. sila edit html k. nampak kemas dan tak memanjang sangat.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik. muja pun lebih tertarik baca blog dengan pv yang tinggi. depends.
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. boleh dapatkan senarai DI SINI.
penambahan patut pada entry
  • facebook send button. senang ping entry di group ping blogger di facebook.
  • twitter tweet button. senang tweet di twitter.
  • facebook like button. bukti orang suka entry kita.
yang boleh dibuang tanpa jejaskan pape
  • youtube
  • calenda
  • blog labels.
  • calendar
happy blogging!!! may you succeed in whatever you do in life :D

3 comments:

  1. wahhh nice tips :D ... google circle tu amer belum letak hihik nanti lah letak. segan tak byk circle pun :D


    anyway thanks for sharing :D

    ReplyDelete
  2. Ya, nice sharing muja.. Sy pn byk yg xde lg

    ReplyDelete
  3. owh..thanks ye atas suma nasihat tu.. insyaallah akan saya perbaiki nanti.. =D

    ReplyDelete